Przepis fitness: Cynamonowe bułeczki dyniowe

Przepis fitness: Cynamonowe bułeczki dyniowe

W naszych przepisach zwykle staramy się używać pysznych i łatwo dostępnych składników, ale muszą być one również jakościowe i zbilansowane odżywczo, aby były dobroczynne dla naszego organizmu. Właśnie tak powstał ten nowy, przepyszny przepis. Wypróbuj naszych doskonale smacznych ślimaków cynamonowych zrobionych z puree dyniowego, które zdecydowanie będą musiały stać się częścią twojego listopadowego menu!

Składniki na ciasto:

Składniki na nadzienie:

Ślimaki cynamonowe zrobione z puree dyniowego

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Na początek przygotuj ciasto – wymieszaj mąkę z sodą do pieczenia, cukrem i cynamonem. Następnie dodaj puree dyniowe, mleko i przygotuj delikatnie lepkie ciasto. Jeśli ciasto będzie zbyt klejące, dodaj odrobinę mąki. Rozwałkuj ciasto (nie zbyt cienko, ponieważ będzie się rwało) na blacie posypanym mąką na prostokąt. Blat cały czas powinien być posypany mąką, aby nie przyklejał się do ciasta. Posmaruj ciasto ostudzonym rozpuszczonym masłem i posyp cukrem wymieszanym z cynamonem.

Następnie zwiń ciasto w ciasną roladę, wzdłuż długości lub wzdłuż szerokości. My zwinęliśmy je wzdłuż szerokości, dzięki temu będziemy mieli mniej ślimaków, ale będą one większe. Pokrój ślimaki z rolady, powinny mieć mniej więcej 3 cm grubości. Do krojenia możesz użyć nici dentystycznej lub bardzo ostrego noża. Umieść ślimaki jeden obok drugiego w małym naczyniu do pieczenia popsikanym olejem w sprayu, następnie piecz je we wcześniej nagrzanym piekarniku w 180 ° C przez mniej więcej 12-15 minut. Podawaj je ciepłe z dodatkiem puddingu waniliowego. Pychota!

Przepis fitness: Cynamonowe bułeczki dyniowe
Wartości odżywcze1 porcji (w sumie 9 porcji)
Kalorie143
Białko3 g
Węglowodany25 g
Tłuszcze4 g

Czy masz przez nas ochotę na te przepyszne ślimaki cynamonowe zrobione z puree dyniowego? Nie wahaj się i przygotuj je dla siebie lub zainspiruj swoich bliskich, udostępniając ten przepis.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *