Przepis fitness: Batony proteinowe granola

Przepis fitness: Batony proteinowe granola

Jak powinna wyglądać zdrowa, smaczna i szybka przekąska? Być może jak te batony granola. Są pełne nasion, białka i innych dobroci, które tworzą niesamowite doświadczenie smakowe w twoich ustach. Możesz zabrać je ze sobą do pracy lub na wycieczkę. Mogą być także częścią zbilansowanego śniadania.

Składniki:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Na początek wymieszaj wszystkie suche składniki w misce, czyli 5-zbożowe płatki, ksylitol, waniliowe białko w proszku, nasiona dyni, płatki kokosa, liofilizowane maliny i nasiona sezamu.

Batony proteinowe granola - suche składniki

W osobnej misce wymieszaj razem masło orzechowe, mleko, jajka i krople smakowe do smaku.

Wlej tę mieszankę do suchych składników i wymieszaj dokładnie. Odstaw wszystko na 20 minut.

Batony proteinowe granola - przygotowana mieszanka

Następnie weź blaszkę i wyłóż ją papierem do pieczenia (nasza miała 30×15 cm). Rozprowadź równomiernie przygotowaną mieszankę na blaszce. Włóż ją do piekarnika nagrzanego wcześniej do 170 °C i piecz przez 25 minut. Kiedy będzie upieczona, pozostaw ją do ostudzenia i następnie pokrój ją na mniejsze batony. Powinno wyjść około 10 batonów.

Batony proteinowe granola
Wartości odżywcze 1 baton (w sumie 10 batonów)
Wartość energetyczna168 kcal
Białko10 g
Węglowodany17 g
Tłuszcze6 g
Błonnik3 g

Te batony smakują doskonale w domu przy kubku kawy. Jednakże możesz je również docenić w pełni po długiej pieszej wędrówce po górach.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, tagując #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *