Przepis fitness: Wielkanocny farsz szpinakowy

Przepis fitness: Wielkanocny farsz szpinakowy

Czego nie może zabraknąć na stole wielkanocnym? Na pewno pysznego farszu pełnego białka. W naszym przepisie dodaliśmy mięso z kurczaka poza jajkami, by zadbać o dodatkową porcję białka. Szpinak dodaje nie tylko koloru, ale także poprawia smak dania. Dzięki temu można cieszyć się nim bez dodatków lub jako część bardziej złożonego posiłku.

Składniki:

Wielkanocny farsz szpinakowy - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Zacznij od pocięcia starych, suchych bułek na mniejsze kostki. Następnie podsmaż drobno posiekaną cebulę do zeszklenia na oliwie z oliwek, dodaj pokrojony czosnek, majeranek i smaż jeszcze przez chwilę. Na koniec dodaj pierś z kurczaka z puszki (uprzednio odcedź ją z płynu), młody szpinak, posiekaną pietruszkę, wymieszaj wszystko dokładnie, podgrzej i dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Na koniec zdejmij patelnię z ognia.

Wielkanocny farsz szpinakowy - sposób przygotowania

Wymieszaj kawałki bułki z mlekiem w większej misce i pozwól im nasiąknąć. Następnie dodaj wymieszane jajka, ostudzoną mieszankę mięsa i szpinaku, a następnie wymieszaj wszystko ze sobą dokładnie. Na koniec umieść wszystko w naczyniu do zapiekania spryskanym oliwą w sprayu i wygładź powierzchnię.

Wielkanocny farsz szpinakowy - przed upieczeniem

Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 30 minut. Będziesz wiedzieć, że jest gotowy, gdy nabierze złotej powierzchni. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia na chwilę, a następnie możesz go kroić i podawać.

Wielkanocny farsz szpinakowy

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze 1 kawałek (w sumie 6 kawałków)
Wartość energetyczna288 kcal
Białko18 g
Węglowodany31g
Tłuszcz9 g
Błonnik5,5 g

Jeśli szukasz Wielkanocnego rarytasu z mnóstwem smaku i białka, to zdecydowanie musisz wypróbować ten farsz.

Nie wahaj się i podziel się z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych przy użyciu hashtagu #gymbeampl

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *