Przepis fitness: Proteinowa komosa ryżowa o bogatym smaku czekolady i banana

Przepis fitness: Proteinowa komosa ryżowa o bogatym smaku czekolady i banana

Komosa ryżowa lub Chenopodium quinoa to bezglutenowe pseudozboże należące do superfoods. Zakochaliśmy się w tym tradycyjnym produkcie spożywczym z Ameryki Południowej nie tylko ze względu na bogatą zawartość białka, witamin i minerałów, ale także ze względu na jego wszechstronne zastosowanie w kuchni. Tym razem rozkoszowaliśmy się nim na śniadanie w słodkiej postaci i zdecydowaliśmy, że po prostu nie możemy zatrzymać tego smacznego przepisu dla siebie. Wypróbuj wysokobiałkowy przepis na proteinowo-czekoladową komosę ryżową z bananem i jogurtem greckim. Nasz dzień zaczął się doskonale, zacznij dobrze również Twój!

Składniki:

Składniki do podania:

Składniki na czekoladową komosę ryżową

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Zanim zaczniemy gotować, moczymy komosę ryżową w zimnej wodzie przez 5-10 minut, aby pozbyć się jej gorzkiego smaku. Następnie płuczemy wodę i gotujemy komosę ryżową prawie do miękkości. Następnie dodajemy mleko, wciąż gotując komosę. W międzyczasie, rozgniatamy banana na puree i mieszamy z komosą. Dalej dodajemy kakao i białko, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. W razie potrzeby możemy dodać więcej mleka. Czekoladową komosę ryżową podajemy jeszcze ciepłą z gałką jogurtu greckiego, liofilizowanymi malinami i bananem. Bon appetite!

Przepis fitness: Proteinowa komosa ryżowa o bogatym smaku czekolady i banana

Wartości odżywcze

1 porcja bez dodatków (łącznie 2 porcje)

Kalorie332
Białko20g
Węglowodany52g
Tłuszcz5g

Wierzymy, że przepis na proteinowo-czekoladową komosę ryżową z bananem spodoba Ci się tak bardzo jak nam. Jeśli podoba Ci się ten przepis, podziel się nim z rodziną i przyjaciółmi.

Zapraszamy do dzielenia się z nami swoimi przepisami na portalach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *