Przepis fitness: Praliny czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego

Przepis fitness: Praliny czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego

Nic nie pobije małych, czekoladowych pralin z kawą lub herbatą. A wszystko staje się jeszcze lepsze, kiedy czekolada jest z nadzieniem z masła z orzechów nerkowca. Przygotowanie jest naprawdę proste; będziesz potrzebować tylko kilku składników i kąpieli wodnej. Zobaczysz, że rezultaty będą lepsze, niż jakiekolwiek kupione w sklepie czekoladki.

Składniki na część czekoladową:

Składniki na nadzienie orzechowe:

Praliny czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Na początek przygotuj kąpiel wodną na mieszankę z czekoladą. Podgrzej wodę w garnku na średnim ogniu, a następnie włóż do niego drugi garnek lub miseczkę ze stali nierdzewnej. Dzięki temu będziesz w stanie stopniowo podgrzać olej kokosowy i kakao w proszku z syropem z agawy.

Praliny czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego - rozpuszczanie czekolady

Kiedy tylko składniki będą podgrzane, a masa będzie jednolita, możesz wlać ją do silikonowych foremek. Najlepiej jest je wcześniej popsikać olejem w sprayu.

Praliny czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego - czekolada w foremkach

Nam udało się uzyskać 12 pralinek z tej ilości składników. Dodaj ½ łyżeczki masła z orzechów nerkowca na środku każdej pralinki i posyp posiekanymi surowymi orzechami nerkowca. Pozostaw je w lodówce na godzinę do stwardnienia. To wszystko, skończone. A jeśli nie zjesz pralinek od razu, to przechowuj je w lodówce.

Nasza wskazówka: Te pralinki smakują także doskonale rozpuszczone w owsiance. A jeśli chciałbyś poeksperymentować, możesz dopasować je pod siebie, dodając różne masła orzechowe oraz liofilizowane owoce.

Praliny czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego
Wartości odżywcze1 pralinka (w sumie 12 pralinek)
Wartość energetyczna101 kcal
Białko1,5 g
Węglowodany4,5 g
Tłuszcze8 g
Błonnik2,5 g

Jeśli lubisz czekoladę, to na pewno pokochasz te pralinki z nadzieniem z masła orzechowego. Bardzo łatwo się je przygotowuje i dosłownie rozpuszczą się w ustach. Jedynym minusem jest to, że bardzo szybko znikają z talerza.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych i otaguj #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *