Przepis fitness: Austriackie naleśniki z malinami

Przepis fitness: Austriackie naleśniki z malinami

Każdy z nas próbował już chyba niezliczonej ilości naleśników i crêpes. I jedyny sposób, w jaki zamieniłyby się w austriackie naleśniki, to gdyby coś poszło nie tak. Spróbujmy więc tym razem przygotować je celowo! Po podaniu wyglądają o wiele ciekawiej niż naleśniki, a dodatkowo świetnie smakują. Dzięki temu, że przygotowaliśmy je z wykorzystaniem mieszanki do babeczki w kubku, przepis jest niezwykle prosty.

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Do miski lub innego naczynia dodajemy Mug Cake w proszku, jajko, mleko i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

Austriackie naleśniki z malinami - sposób przygotowania

Następnie rozgrzewamy ghee na dużej patelni, wlewamy ciasto, przykrywamy patelnię i smażymy na wolnym ogniu do uzyskania złotego koloru. Gdy tylko naleśnik będzie złoty od spodu, dzielimy go na ćwiartki, a następnie smażymy z drugiej strony przez około 2 minuty. Następnie, bezpośrednio na patelni, dzielimy naleśnika na mniejsze kawałki za pomocą szpatułki i gotowe. Po tym czasie wystarczy przełożyć go na talerz, udekorować dżemem Jammy Spread i liofilizowanymi malinami i posiłek jest gotowy do podania.

Nasza rada: Możesz sprawić, że austriackie naleśniki będą jeszcze lepsze, łącząc je z masłem orzechowym, syropem niskokalorycznym lub dropsami czekoladowymi.

Austriackie naleśniki z malinami
Wartości odżywcze1 pełna porcja
Wartość energetyczna563 kcal
Białko50 g
Węglowodany50 g
Tłuszcze17 g
Błonnik5 g

Jeśli podobał Ci się przepis na austriackie naleśniki, możesz go również przygotować z mieszanki do przygotowania babeczki czekoladowej w kubku. Próbowanie nowych kombinacji jest naprawdę łatwe.

Zapraszamy do udostępniania przygotowanych dań na portalach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *