Przepis fitness: Truskawkowe kulki orzechowe bez pieczenia

Przepis fitness: Truskawkowe kulki orzechowe bez pieczenia

Zawsze musisz mieć pod ręką coś, co pomoże Ci zaspokoić apetyt na słodycze? W takim razie jesteś we właściwym miejscu. Przygotowaliśmy przepis na pyszne kulki z orzechów nerkowca pokryte liofilizowanymi truskawkami. Zachwycą Cię nie tylko wspaniałym smakiem, ale także intensywnym kolorem, który sprawi, że będziesz mieć ochotę zjeść je wszystkie.

Składniki:

Truskawkowe kulki orzechowe bez pieczenia - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Moczymy daktyle bez pestek w gorącej wodzie przez 10 minut aż zmiękną. Jeśli użyjesz pasty z daktyli, możesz pominąć ten krok. Następnie miksujemy daktyle razem z orzechami nerkowca i syropem klonowym. Dodajemy do masy białko waniliowe w proszku i 25 g rozdrobnionych liofilizowanych truskawek, a następnie mieszamy wszystko razem. Powinniśmy uzyskać sztywną, nieklejącą się masę, z której można uformować małe kulki. Jeśli masa klei się do rąk, dodaj trochę suchego składnika. Może to być np. więcej białka w proszku lub mąki kokosowej. Następnie rozgniatamy pozostałe 25 g liofilizowanych truskawek i używamy ich do posypania kulek. I gotowe. Możesz je zjeść od razu lub schłodzić w lodówce, aby stworzyć orzeźwiający deser.

Truskawkowe kulki orzechowe bez pieczenia

Wartości odżywcze

1 kulka (łącznie 21 kulek)

Wartość energetyczna75 kcal
Białko3 g
Węglowodany8 g
Tłuszcze3,5 g

Jeśli lubisz słodycze i małe desery, którymi możesz się delektować o każdej porze dnia, z pewnością zakochasz się w tych kulkach. Połączenie truskawek i orzechów nerkowca po prostu Cię nie rozczaruje.

Zapraszamy do dzielenia się z nami swoimi dziełami, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *