Przepis fitness: Gofry cynamonowe

Przepis fitness: Gofry cynamonowe

Chcesz w mgnieniu oka przygotować luksusowe śniadanie, które wygląda niczym z kawiarni? W takim razie zacznij od tych pysznych gofrów cynamonowych. Oprócz ich smaku, pokochasz sposób, w jaki nadadzą Twojej kuchni pięknego zapachu. Najlepiej smakują udekorowane syropem z agawy. Ale nie pomylisz się też, jeśli dodasz do nich masło orzechowe.

Składniki:

Gofry cynamonowe - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

W misce dokładnie mieszamy mąkę orkiszowąbiałko, mielony cynamon i sól. W osobnej misce mieszamy jajka, mleko, waniliowe krople smakowe i masło z orzechów nerkowca o smaku bułeczek cynamonowych. Aby masło z orzechów nerkowca lepiej połączyło się z pozostałymi składnikami, warto włożyć je na chwilę do kuchenki mikrofalowej i podgrzać.

Stopniowo mieszamy suchą mieszankę z mlekiem i jajkami, aby uzyskać gładkie ciasto. Następnie rozgrzewamy gofrownicę, spryskujemy ją olejem w sprayu, rozprowadzamy odpowiednią ilość ciasta i stopniowo smażymy wszystkie gofry na złoty kolor. Z całej mieszanki powinno powstać 6 gofrów. Po upieczeniu dekorujemy je syropem z agawy i cynamonem, a następnie podajemy.

Gofry cynamonowe
Gofry cynamonowe

Wartości odżywcze

1 gofr (łącznie 6 sztuk)

Wartość energetyczna157 kcal
Białko10 g
Węglowodany16 g
Tłuszcze5 g
Błonnik4 g

Odkryj nasze bestsellery:

Jeśli chcesz jeszcze bardziej urozmaicić swoje gofry, nałóż na nie warstwę masła z orzechów nerkowca, jogurtu lub twarożku i świeże lub liofilizowane owoce.

Zapraszamy do udostępniania przygotowanych dań w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *