Przepis fitness: zdrowe placki dyniowe z kremem orzechowym i owocami

Przepis fitness: zdrowe placki dyniowe z kremem orzechowym i owocami

Nie potrafisz wyobrazić sobie dnia bez śniadania na słodko? Jeśli na Twoim stole nie może zabraknąć naleśników czy gofrów, z pewnością pokochasz nasz jesienny przepis na przepyszne dyniowe racuchy pełne białka i naturalnych składników. Ich przygotowanie zajmie Ci tylko kilka minut. Więc bierzmy się do pracy!

Składniki na racuchy:

Składniki na krem:

Fitness recipe: Healthy pumpkin crumpets with peanut cream and fruit

Sposób przygotowania: Najpierw wymieszać wszystkie suche składniki w misce. Następnie dodać do mieszanki jajko, puree z dyni i mleko. Całość dokładnie wymieszać i przejść do smażenia. Spryskać rozgrzaną patelnię olejem kokosowym w sprayu i wylać na nią łyżkę ciasta. Smażyć na patelni po obu stronach dopóki racuchy nie nabiorą złocisto-brązowej barwy, czyli około 2 minuty. Aby przygotować krem do racuszków, należy wymieszać 100 % masło orzechowe z dyniowym purée i syropem z agawy. By rozrobić masę, stopniowo dodawać do niej wodę, aż do otrzymania gładkiej i kremowej konsystencji. Dyniowe racuszki podawać jeszcze ciepłe, z kremem i owocami. Bon appetite!

Fitness recipe: Healthy pumpkin crumpets with peanut cream and fruit
Wartości odżywcze w całej porcji

Kalorie

Białko

Węglowodany

Tłuszcz

165

9 g

19,5 g

4,9 g

 

Spróbujesz tych przepysznych racuszków dyniowych na swoje kolejne śniadanie? Daj nam znać w komentarzu i nie zapomnij podzielić się naszym fit przepisem poprzez udostępnienie.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *