Przepis fitness: Wilgotne ciasto Bundt z jedynie dwóch składników

Przepis fitness: Wilgotne ciasto Bundt z jedynie dwóch składników

Masz ochotę na coś pysznego, ale nie chcesz spędzać za dużo czasu nad skomplikowanym deserem? W takim razie to ciasto jest idealne dla ciebie. Potrzebujesz tylko kilku jajek i purée z kasztanów. Zaskoczy cię, jak delikatne i pyszne jest to ciasto. Jeśli chcesz, możesz je polać polewą, ale nawet bez tego, na pewno będzie ci smakowało.

Składniki na ciasto:

  • 250 g purée z kasztanów
  • 4 jajka

Składniki do przyozdobienia (opcjonalne):

Wilgotne ciasto Bundt z tylko dwóch składników - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Oddziel białka od żółtek. Wymieszaj żółtka z rozmrożonym purée z kasztanów. Ubij białka na sztywno w osobnej misce. Delikatnie wymieszaj obie mieszanki. Następnie przygotuj foremkę. Jeśli masz silikonową, nie musisz jej natłuszczać. W przypadku innych foremek lepiej popsikać ich powierzchnię oliwą w sprayu, by uchronić ciasto przed przywieraniem. Następnie wylej masę do formy i umieść w piekarniku nagrzanym do at 150 °C i piecz przez około 40 minut. Poznasz, że jest gotowe poprzez włożenie wykałaczki w ciasto. Po wyjęciu nie może na niej zostać nic. Jeśli ciasto przykleja się do wykałaczki, piecz jeszcze przez 5-10 minut.

Upieczone ciasto można odstawić do ostygnięcia i natychmiast podawać. Jeśli chcesz je jeszcze ulepszyć, możesz polać je roztopioną białą czekoladą i posypać pokruszonymi liofilizowanymi malinami. Równie dobrze smakuje bez dodatków, w parze z twarogiem lub lodami białkowymi.

Wilgotne ciasto Bundt z tylko dwóch składników - składniki

Wartości odżywcze

1 kawałek bez polewy (przepis na 12 kawałków)

Wartość energetyczna78 kcal
Białko3 g
Węglowodany9 g
Tłuszcze3 g
Błonnik1.5 g

Możesz przygotować ten prosty deser w kilka chwil, nawet gdy zaskoczy cię niespodziewany gość. To także doskonała przekąska do przygotowywania posiłków.

Podziel się z nami swoimi dziełami na kanałach social media, tagując #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *