Ten prosty deser na pewno zachwyci wszystkich miłośników słodyczy. A jeśli jesteś fanem przysmaków pełnych białka, to bez wątpienia przypadnie ci do gustu! Połączenie twarogu, serka wiejskiego i białka zapewnia porządną dawkę protein. W połączenia z czekoladą i masłem cynamonowym smaki łączą się w sposób, któremu nie można się oprzeć. Bierzmy się do roboty!
Składniki:
- 250 g twarogu o niskiej zawartości tłuszczu
- 200 g lekkiego serka wiejskiego
- 140 g pokruszonych biszkoptów
- 70 g masła
- 30 g białka waniliowego w proszku
- 15 g masła z orzechów nerkowca o smaku cynamonek
- 10 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka agaru w proszku
- waniliowe Flavor Drops do smaku
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
Aby zacząć, przygotujemy spód. Połącz pokruszone biszkopty z miękkim masłem. Natłuść blaszkę do pieczenia sprayem do gotowania i rozprowadź tę biszkoptową mieszankę równomiernie na spodzie blaszki.
Następnie przygotujemy nadzienie. Weź mikser ręczny i zblenduj na gładką masę serek wiejski w misce. Dodaj odtłuszczony twaróg i nie zapomnij o waniliowych Flavor Drops dla dodatkowego smaku. Dodaj białko w proszku z agarem i wymieszaj dobrze blenderem. Następnie wlej tę pyszną mieszankę na spód z biszkoptów w blaszce. Pozostaw swój sernik w lodówce, najlepiej na noc, jeśli jesteś wystarczająco cierpliwy. Kiedy będziesz gotowy, żeby go podać, posmaruj 15 g masła z orzechów nerkowca papier do pieczenia i włóż do zamrażalnika na 10 minut. Następnie zetrzyj je, wymieszaj ze startą czekoladą i posyp obficie tym doskonałym połączeniem wierzch sernika. I gotowe – próbuj od razu!
Odkryj nasze bestsellery:
Wartości odżywcze | 1 porcja (w sumie 8 porcji) |
---|---|
Wartość energetyczna | 198 kcal |
Białko | 12 g |
Węglowodany | 15 g |
Tłuszcz | 10 g |
Jeśli jesteś fanem prostych deserów bez pieczenia, to dzisiaj zdecydowanie jest twój szczęśliwy dzień.
Nie wahaj się podzielić z nami swoim kulinarnym arcydziełem w mediach społecznościowych przy użyciu hashtagu #gymbeampl.
DODAJ NOWY KOMENTARZ