Przepis fitness: Proteinowe ślimaki pizzowe z szynką i kukurydzą

Przepis fitness: Proteinowe ślimaki pizzowe z szynką i kukurydzą

Czy szukasz przepisu for na szybką, wytrawną przekąskę do wieczornego filmu na piątek lub na nieoczekiwaną wizytę? Jeśli tak, to jesteś w odpowiedni miejscu. Chcielibyśmy się dzisiaj podzielić z tobą przepisem na ślimaki pizzowe z szynką i kukurydzą, zrobione z naszej proteinowej mieszanki pizzowej gotowej w kilka minut! Są one niezwykle pyszne, łatwe do przygotowania i mają niską zawartość tłuszczu! Przygotujmy je szybko razem!

Składniki:

Składniki na ślimaki pizzowe

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Wymieszaj 150 g proszku na proteinową pizzę z 200 ml wody. Stwórz ciasto i odłóż je na chwilę. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i popsikaj ją oliwą. Wyłóż ciasto na blaszkę i ukształtuj w prostokąt przy użyciu łyżki. Piecz ciasto na pizzę w temperaturze 250 ˚C przez 8 minut. Po upieczeniu pozostaw pizzę do ostudzenia i posmaruj ją przecierem pomidorowym, dodaj szynkę, kukurydzę i zwiń. Pokrój ją na 8 kawałków i włóż do ponownego pieczenia na kolejne 2 – 4 minuty. Na koniec posyp serem i podawaj. Pychota!

Przepis fitness: Proteinowe ślimaki pizzowe z szynką i kukurydzą
Wartości odżywcze1 kawałek (w sumie 8 kawałków)
Kalorie114
Białko12 g
Węglowodany12 g
Tłuszcz1,8 g
Błonnik0,7 g

Wierzymy, że ten prosty, lecz zdrowy przepis na ślimaki pizzowe z szynką i kukurydzą cię zainspirował. Pomóż również swojej rodzinie i znajomym odżywiać się zdrowo, wysyłając im ten przepis.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem na mediach społecznościowych przy użyciu #gymbeamsk.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *