Przepis fitness: Proteinowe kulki z masy ciasteczkowej

Przepis fitness: Proteinowe kulki z masy ciasteczkowej

Czy jesteś jedną z tych osób, które zawsze próbują surowe ciasto podczas pieczenia? Jeśli tak, to mamy coś dla ciebie. Te przepyszne kulki bez pieczenia zrobione z płatków owsianych, masła orzechowego oraz innych pyszności smakują dokładnie jak najlepsza masa na ciasteczka. Przygotowanie jest niezwykle proste, a rezultat jest naprawdę wart spróbowania.

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Dodaj płatki owsiane do blendera I zmiksuj na drobną mąkę, którą następnie wymieszaj z białkiem waniliowym. Dodaj pozostałe składniki do miski, czyli masło orzechowe, dropsy czekoladowe, 30-40 ml półtłustego mleka i syrop klonowy. Wymieszaj wszystko razem i stwórz zwartą mieszankę. Jeśli będzie się rozdzielać, dodaj jeszcze trochę mleka. Przed uformowaniem kulek możesz delikatnie zwilżyć swoje dłonie. Dzięki temu dużo łatwiej będzie ci formować małe kulki, które od razu będzie można podawać. Te, których nie zjesz od razu, możesz przechowywać w lodówce. Ale biorąc pod uwagę to, jak świetnie smakują, gwarantujemy, że nie zostaną na zbyt długo.

Proteinowe kulki z masy ciasteczkowej

Wartości odżywcze

1 kulka (w sumie 16 kulek)

Wartość energetyczna87 kcal
Białko5 g
Węglowodany7 g
Tłuszcze4 g
Błonnik1.5 g

Jeśli jesteś jedną z tych osób, które uwielbiają próbować surowe ciasto podczas pieczenia, to ten przepis jest dla ciebie idealny. Możesz również zapakować te kulki proteinowe do pudełka lunchowego i zabrać je ze sobą na wycieczkę, do pracy lub na uczelnię. Posłużą idealnie jako przepyszna przekąska, która cię nasyci i zaspokoi twoje zachcianki na słodkie.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych tagując #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *