Jak możesz sprawić, żeby jajka przestały być zwyczajne? Dziś zrobiliśmy prostą zmianę, która przekształci to proste danie w luksusowy śniadaniowy rarytas poprzez dodanie tylko dwóch składników. W naszym wypadku wybraliśmy szpinak i parmezan. Rezultat jest naprawdę cudowny – sprawdź sam.
Składniki:
- 3 jajka
- 2 duże garści młodego szpianku
- 10g parmezanu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól do smaku
- czarny zmielony pieprz do smaku
Podawaj z:
- świeżymi warzywami
- chlebem (opcjonalnie)
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
Podgrzej oliwę z oliwek a patelni i podsmaż młody szpinak przez 2–3 minuty. Następnie rozbij i roztrzep jajka i dodaj je do szpinaku. Podsmaż na małym ogniu, nieustannie mieszając, aż jajka się zetną. Na koniec przypraw je solą i pieprzem, dodaj starty parmezan i wymieszaj dobrze. Po skończeniu danie jest gotowe do natychmiastowego podania.
Odkryj nasze bestsellery:
Wartości odżywcze | 1 porcja |
---|---|
Wartość energetyczna | 380 kcal |
Białko | 25 g |
Węglowodany | 2 g |
Tłuszcz | 30 g |
Błonnik | 1 g |
Jajecznica doskonale łączy się z warzywami i chlebem. Jednakże możesz ją również zawinąć w tortilli, aby stworzyć doskonałego śniadaniowego wrapa.
Nie wahaj się i podziel się z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych przy użyciu hashtagu #gymbeampl
Bardzo lubię po ciężkim treningu trener personalny bydgoszcz zjeśc smaczne i zdrowe posiłki, które wcale nie musza byc nudne i nieapetyczne. Wiele osób mysli jednak, że zdrowe jedzenie nie może byc smaczne, a to błąd.
Pokaż odpowiedziDokładnie! 🙂 Jeśli chodzi o zdrowe odżywianie, liczą się chęci i kreatywność. 🙂