Przepis fitness: Bezglutenowa pizza na cieście twarogowym

Przepis fitness: Bezglutenowa pizza na cieście twarogowym

Pizza to dość łatwe w przygotowaniu danie, ale można się nieźle bawić w trakcie tego procesu. Połączenie ketchupu, rukoli, sera i grzybów na pewno skradnie twoje serce. Ma bezglutenowe ciasto, więc nawet osoby cierpiące na celiakię mogą się nią rozkoszować. Jest także doskonała dla wegetarian. Zaczynajmy więc.

Składniki:

Bezglutenowa pizza na cieście twarogowym - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Wymieszaj w misce płatki owsianebiałko w proszku i szczyptę soli. Następnie dodaj twaróg.

Bezglutenowa pizza na cieście twarogowym - przygotowanie ciasta

Następnie weź okrągłą formę do ciasta, wyłóż spód papierem do pieczenia i wyłóż na niego łyżkę ciasta. Rozłóż tak, by masa przylegała do formy. Piecz ciasto w formie w piekarniku rozgrzanym do 180 °C (356 °F) przez 18-20 minut.

W międzyczasie umyj rukolę oraz opłucz i odsącz grzyby z puszki. Jeśli używasz świeżych, opłucz je, wyczyść i potnij na cienkie plasterki. Kiedy ciasto się upiecze, wyjmij je z piekarnika i posmaruj ketchupem ZERO. W zależności od preferencji możesz posypać pizzę przyprawą pizza mix, bazylią, solą oraz czosnkiem w proszku.

Bezglutenowa pizza na cieście twarogowym - ciasto z ketchupem

Następnie stopniowo udekoruj pizzę grzybami, rukolą i serem Gouda.

Bezglutenowa pizza na cieście twarogowym -  składniki

Na koniec, piecz pizzę przez 15 minut, nadal w 180 °C.

Wyjmij pizzę z piekarnika i podawaj natychmiast. W zależności od preferencji możesz udekorować ją dodatkowym serem lub świeżą rukolą.

Bezglutenowa pizza na cieście twarogowym
Wartości odżywcze½ pizzy
Wartość energetyczna304 kcal
Białko31 g
Węglowodany28 g
Tłuszcze5,5 g
Błonnik9 g 

Ta wegetariańska pizza bezglutenowa jest pełna białka i smaku. Jaka jest twoja ulubiona pizza?

Podziel się z nami swoimi dziełami na kanałach społecznościowych z tagiem #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *