Hemp Protein jest białkiem z konopi w proszku, białkiem doskonałym dla wegetarian, wegan, a także osób z nietolerancją laktozy, glutenu soi. Zawiera ono 52% białka, jest bogate w niezbędne aminokwasy, enzymy, witaminy i minerały. Tłuszcz i węglowodany są w nim zawarte tylko w ograniczonej ilości.
Hemp Protein - białko konopne w proszku z zawartością 52% białka, które jest doskonałym wyborem dla wegan i wegetarian
Hemp Protein zawiera 52% białka, nie zawiera zaś glutenu, soi ani laktozy. Dlatego też jest ono łatwostrawne nawet dla osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi lub dla tych, którzy preferują żywność nieprzetworzoną. Zawiera ono tylko minimalną ilość tłuszczu i węglowodanów, toteż będzie doskonałe nie tylko dla osób mających do czynienia z wymagającymi fizycznie sesjami treningowymi, lecz także dla tych, którzy po prostu chcą wzbogacić swą dietę białkiem.
Podstawowym składnikiem białka konopnego są całe nasiona konopi, wolne od GMO oraz THC. Są one bogate w niezbędne substancje odżywcze, w tym chlorofil, magnez, potas, siarkę, fitosterole, kwas askorbinowy, beta-karoten, wapń, błonnik, histydynę, żelazo, potas, fosfor, ryboflawinę, niacynę oraz tiaminę. Nasiona konopi są bogate także w niezbędne kwasy tłuszczowe, takie jak omega-3 i omega-6.
The Hemp Protein jest produkowane z niemodyfikowanych genetycznie (non-GMO) surowców, przy zastosowaniu opatentowanej metody przetwarzania, po to aby zachować ich składniki odżywcze. Jest ono pełne enzymów, niezbędnych kwasów tłuszczowych (EFAs - NNKT), witamin, minerałów oraz innych substancji, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Możesz dodawać białka konopnego do koktajlów, jogurtu, musli, lub do różnych sałatek owocowych i warzywnych. Wzbogać swoje posiłki extra dużą dawką konopnego białka, witamin i minerałów!
Białko konopne i jego zalety
- białko konopne - doskonałe białko pochodzenia rodzinnego
- zawiera 52% białka
- bogate w witaminy i minerały
- nie zawiera laktozy, glutenu oraz soi
- bez GMO
- odpowiednie dla wegetarian i wegan
Składniki
Białko o smaku czekoladowym: białko konopne w proszku, kakao odtłuszczone, aromat czekoladowy, substancja słodząca (sukraloza).
O smaku bananowym: białko konopne w proszku, aromat bananowy, substancja słodząca (sukraloza).
Bezsmakowe: białko konopne w proszku.
Sposób użycia
Zmieszać zalecaną dawkę dzienną 25 g z 200 ml wody, spożywać rano na pusty żołądek albo po treningu.
Profil aminokwasowy Hemp Protein
Aminokwasy | % całości A |
---|---|
Alanina | 2,42 |
Arginina | 5,12 |
Kwas asparaginowy | 4,23 |
Cystyna | 0,69 |
Kwas glutaminowy | 7,07 |
Glicyna | 1,85 |
Histydyna | 1,06 |
Izoleucyna | 1,92 |
Leucyna | 2,79 |
Lizyna | 1,25 |
Metionina | 1,27 |
Fenyloalanina | 2,27 |
Prolina | 2,45 |
Seryna | 1,99 |
Treonina | 1,44 |
Tryptofan | 0,24 |
Tyrozyna | 1,99 |
Walina | 2,67 |
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze (białko o smaku czekoladowym) | 1 porcja (25 g) |
---|---|
Wartość energetyczna | 402,8 kJ / 96,1 kcal |
Tłuszcze | 2,22 g |
w tym nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 3,47 g |
w tym cukier | 0,6 g |
Błonnik | 5,85 g |
Białko | 12,62 g |
Sól | 0 mg |
Sód | 0,92 mg |
Wapń | 14,25 mg |
Żelazo | 20,25 mg |
Magnez | 195,75 mg |
Cynk | 2,6 mg |
Witamina E | 1,1 mg |
Ostrzeżenie
Produkt odżywczy o specjalnym przeznaczeniu żywieniowym do zaspokajania zapotrzebowania na substancje odżywcze podczas intensywnego wysiłku mięśni. Produkt nie jest substytutem zróżnicowanej i zbilansowanej diety. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25 ºC. Chronić przed mrozem i bezpośrednim światłem słonecznym. Nie jest odpowiedni dla dzieci, a także ciężarnych i karmiących kobiet. Przetrzymywać poza zasięgiem małych dzieci. Producent nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane niewłaściwym użytkowaniem lub przechowywaniem. Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Białko konopne - GymBeam
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
91.7 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.