Ryby - dorsz

Ryby to kategoria, w której znajdziesz różne produkty rybne z długą datą przydatności i w różnych formach. Plasują się one pośród najpopularniejszych źródeł białka i zdrowych tłuszczy, takich jak kwasy tłuszczowe omega-3, których nasz organizm nie jest w stanie sam produkować. Dzięki temu są nieodłączną częścią diety sportowców i wszystkich miłośników zdrowego stylu życia. Poza doskonałymi wartościami odżywczymi wszystkie produkty z tej kategorii wyróżniają się doskonałym smakiem. 

 Pokaż więcej

Rodzaje ryb w puszce

W tej kategorii znajdziesz najpopularniejsze ryby i produkty pochodzące z morza, które możesz wykorzystać do przygotowania swoich ulubionych dań w domu, lub aby zabrać je ze sobą. 

  • Ryby w zalewie: Te produkty są zakonserwowane w zalewie, abyś mógł cieszyć się ich naturalnym smakiem. Ponadto zawierają wyłącznie naturalne tłuszcze, co z pewnością zostanie docenione przez wszystkie osoby, które zwracają szczegółową uwagę na swoje spożycie kaloryczne. Do przykładów zaliczają się sardynki i tuńczyk w zalewie.
  • Ryby w oleju: Te produkty zawierają trochę więcej kalorii, ale zwykle wyróżniają się bardziej wyrazistym smakiem z wyższą zawartością zdrowych (nienasyconych) tłuszczy. Najpopularniejsze produkty to tuńczyk, sardynki, makrela w oliwie z oliwek lub wątroba dorsza.
  • Sałatki rybne: Poza rybami, sałatki zawierają warzywa, zboża lub rośliny strączkowe. Mają bardziej kompleksowy profil składników, co sprawia, że są idealne na piesze wycieczki lub wyprawy. Doskonałym wyborem jest Meksykańska sałatka z tuńczykiem.   

Dlaczego spożywanie ryb jest zdrowe?

Regularne spożywanie ryb lub owoców morza to jedne z podstaw zdrowej diety. Jest tak, ponieważ są one najbogatszym źródłem wspierających zdrowie tłuszczy, w szczególności kwasów tłuszczowych omega-3. Pełnią one wiele ważnych funkcji w organizmie i wspierają optymalne funkcjonowanie serca, mózgu i wzroku. Jednakże nasz organizm nie jest w stanie sam ich produkować w wystarczających ilościach, w związku z czym ważne jest zapewnienie ich wystarczającego spożycia poprzez dietę lub suplementy diety. Eksperci zwykle zalecają spożywanie ryb minimum 2-3 razy w tygodniu. Co więcej, ryby wyróżniają się doskonałym profilem wartości odżywczych, mając znacząco wyższą zawartość wysokiej jakości białka oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, E, K).

Jak włączać ryby do swojej diety?

Co więcej, te produkty są w praktycznych opakowaniach, dzięki czemu możesz zabrać je na wycieczki i zawsze mieć pod ręką szybkie źródło białka.

 Pokaż mniej

Pozycja 1

na stronie
Ustaw kierunek rosnący
Producent
  1. GIANA (1)
Opakowanie (g)
  1. 115 g (1)
  2. 12 x 115 g (1)
Forma
  1. artykuły spożywcze (1)
Mieszanka
  1. mieszanka (1)
Rodzaj ryby
  1. tuńczyk (22)
  2. makrela (2)
  3. sardynki (2)
  4. łosoś (1)
  5. dorsz (1)
Kategoria prawna produktu
FILTRUJ PO
Wegetariański (1)
Wegański (1)
Bez glutenu (1)
Bez laktozy (1)
BIO (1)
Bez GMO (1)
Bez sztucznego słodzika (1)
Bez opakowania z tworzywa sztucznego (1)
Bez aspartamu (1)
  1. Cod liver in oil - Giana
    Wątróbka z dorsza w oleju własnym - Giana
    89%
    89 % (9)
    Od 6,90zł

Pozycja 1