BIO Mąka z orzechów włoskich częściowo odolejona - Ölmühle Solling

Ocena:
100 % of 100
100% (1)

BIO Mąka z orzechów włoskich częściowo odolejona to drobno zmielona mąka z orzechów włoskich, która powstaje ze świeżo zebranych, nieprażonych orzechów włoskich, z których najpierw wytłacza się olej, a następnie się je mieli. Dzięki temu zawiera tylko 10,4 g tłuszczu, w tym 7 g korzystnych omega 3. Jest bogata w białka roślinne, błonnik i idealnie nadaje się do słodkich i słonych wypieków.

Brak w magazynie
Szacowana cena 21,90zł

BIO Mąka z orzechów włoskich częściowo odolejona to drobno zmielona mąka z orzechów włoskich, która idealnie nadaje się do słodkich i słonych wypieków

BIO Mąka z orzechów włoskich częściowo odolejona to drobno zmielona mąka z orzechów włoskich która powstaje ze świeżo zebranych, nieprażonych orzechów włoskich, z których najpierw delikatnie wyciska się olej, a następnie się je mieli. Dzięki takiemu sposobowi obróbki zawiera jedynie 10,4 g tłuszczu w 100 g, w tym 7 g korzystnych kwasów tłuszczowych omega 3 w postaci kwasu linolowego. To znacznie wspomoże spożycie tego kwasu, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi przy spożyciu 10 g dziennie Posiada również imponujące 45,7 g białka i wysoką zawartość zdrowego błonnika.

           

Jest naturalnie bezglutenowa, a jej orzechowy smak pięknie wyróżnia się podczas pieczenia ciasteczek, ciast i domowego pieczywa. Nadaje się również do aromatyzowania kaszek zbożowych, jogurtu lub granoli. Ponadto jest dostępna w praktycznym opakowaniu wielokrotnego zamykania, które chroni ją przed światłem i jełczeniem czy przedwczesnym zepsuciem.

             

BIO Mąka z orzechów włoskich częściowo odolejona & jej zalety

  • drobno mielona mąka z orzechów włoskich
  • wyprodukowana ze świeżo zebranych orzechów włoskich
  • zawiera mniej tłuszczu dzięki metodzie przetwarzania
  • zawiera dużą ilość kwasów tłuszczowych omega 3
  • zawiera 45,7 g białka
  • bogata w błonnik
  • naturalnie bezglutenowa
  • nadaje się do pieczenia i aromatyzowania kaszek i jogurtów
  • w praktycznym opakowaniu wielokrotnego zamykania

          

Składniki

BIO Mąka z orzechów włoskich.

                  

Informacje żywieniowe

Wartości odżywcze
100 g
Wartość energetyczna 1468 kJ / 361 kcal
Tłuszcze 10,4 g
   w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,4 g
   w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe 2 g
   w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 7 g
Węglowodany 12,3 g
   w tym cukry 12,3 g
Błonnik 18,7 g
Białko 45,7 g
Sól 0,05 g

                                           

Uwaga

Przechowywać w opakowaniu wielokrotnego zamykania w chłodnym i ciemnym miejscu.

Informacja o alergenach: Produkt zawiera orzechy włoskie. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, migdałów, orzechów laskowych i sezamu.

Więcej informacji
Główna kategoria Mąki
Wyprodukowany w EU
Dystrybutor GymBeam, s.r.o. Rastislavova 93, 04001 Slovakia
Kategoria prawna produktu suplement diety
Forma proszek
Mieszanka czysty
Wegański tak
Wegetariański tak
Bez laktozy tak
Bezglutenowy tak
BIO tak
Bez GMO tak
Bez sztucznego słodzika tak
Bez opakowania z tworzywa sztucznego nie
Recenzje klientów BIO Mąka z orzechów włoskich częściowo odolejona - Ölmühle Solling
Napisz własną recenzję
Teraz recenzujesz:BIO Mąka z orzechów włoskich częściowo odolejona - Ölmühle Solling
Twoja ocena
Opakowanie (g) Cena Cena promocyjna W magazynie
Zapytania od klientów
Wpisz pytanie
Wpisz odpowiedź