Mąka orkiszowa BIO nadaje się do gotowania i pieczenia zdrowych posiłków w jakości BIO. Jest lekkostrawna, ponieważ zawiera mniej glutenu niż zwykła mąka i dostarcza organizmowi wielu ważnych elektrolitów.
Mąka orkiszowa BIO nadaje się do gotowania i pieczenia zdrowych posiłków
Mąka orkiszowa BIO jest lekkostrawna, dzięki niskiej zawartości glutenu i dlatego nadaje się do przygotowywania zdrowych potraw, takich jak ciasta, sosy czy desery fitness. Orkisz z reguły zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych i wiele rodzajów minerałów. Mąka jest produkowana z ziaren pochodzących z gospodarstw z certyfikatem ekologicznym, dzięki czemu zachowuje swoje naturalne właściwości i delikatny orzechowy smak.
Mąka orkiszowa BIO i jej zalety:
- jakość BIO
- ma niską zawartość glutenu
- odpowiednia do przygotowywania zdrowych posiłków
- wyprodukowana z ziaren pochodzących z gospodarstw z certyfikatem ekologicznym
- ma delikatny orzechowy smak
Składniki
100% mąka orkiszowa BIO
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1214 kJ / 290 kcal |
Białko | 12.5 g |
Tłuszcze | 2 g |
Węglowodany | 55 g |
Błonnik | 4 g |
Woda | max. 11 g |
Wapń | 38 mg |
Żelazo | 4 mg |
Potas | 385 mg |
Sód | 8 mg |
Alergeny
Gluten.
BIO Mąka Orkiszowa - Wolfberry
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.