BIO Białko ryżowe - PURYA!
BIO Białko ryżowe jest źródłem 83% białka roślinnego produkowanego bez dodatków chemicznych. Białka są ważne dla utrzymania i wzrostu masy mięśniowej, ale także dla zdrowych kości. Białko nie zawiera laktozy, jest organicznej jakości i nadaje się również dla wegan.
BIO Białko ryżowe - 83% źródło białka produkowane bez dodatków chemicznych
BIO Białko ryżowe jest w 83% roślinnym źródłem organicznej jakości białka. Białko jest ważnym makroskładnikiem odżywczym, ponieważ przyczynia się do utrzymania i wzrostu masy mięśniowej a także zdrowych kości. Białko jest delikatnie przetwarzane, a jego produkcja odbywa się bez użycia chemicznych dodatków. Białko ryżowe nie zawiera laktozy i jest odpowiednie również dla wegan.
BIO Białko ryżowe i jego zalety
- białko roślinne w jakości organicznej
- ma 83% zawartości białka
- przyczynia się do wzrostu i utrzymania mięśni
- wspiera utrzymanie zdrowych kości
- nie zawiera laktozy
- nadaje się również dla wegan
Składniki
100% organiczne białko ryżowe w proszku.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1529,30 kJ / 361,30 kcal |
Tłuszcze | 3,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g |
Węglowodany | 0,5 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Błonnik | 3,9 g |
Białko | 83 g |
Sól | 0,5 g |
Profil aminokwasowy | w 100 g |
---|---|
Alanina | 5880 mg |
Arginina | 8310 mg |
Asparagina | 8470 mg |
Cystyna | 1750 mg |
Glutamina | 18450 mg |
Glicyna | 4140 mg |
Histidyna | 2310 mg |
Izoleucyna | 4110 mg |
Leucyna | 8730 mg |
Lizyna | 3670 mg |
Metionina | 2740 mg |
Fenyloalanina | 5500 mg |
Prolina | 4870 mg |
Seryna | 5090 mg |
Treonina | 3710 mg |
Tryptofan | 1100 mg |
Tyrozyna | 5630 mg |
Walina | 5520 mg |
Uwagi
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
BIO Białko ryżowe - PURYA!
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.