Perły tapioki są doskonałe do zagęszczania zup, spulchniania ciast, jako zamiennik ryżu, czy do puddingów. Są świetnym źródłem węglowodanów złożonych, pozbawionym tłuszczu, są też odpowiednie dla osób z nietolerancją glutenu.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
Perły tapioki są źródłem węglowodanów złożonych i mają szerokie zastosowanie
Perły tapioki są jedną z form tapioki, otrzymywanej z miąższu bulw korzeniowych manioku. Perełki są bogate w beztłuszczowe węglowodany złożone. Nadają się jako zamiennik ryżu, do przygotowywania puddingów i deserów, do kremowych ciast, a także spulchniania ciast i do zagęszczania zup.
Zalety:
- bogate w węglowodany złożone
- beztłuszczowe
- szerokie zastosowanie
- bezglutenowe
Skład
100% skrobia z bulw korzeniowych manioku, rozmiar perełek S 2-4 mm.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1485 kJ / 350 kcal |
Białko | 0,5 g |
Tłuszcze | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 86 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Błonnik | 0,9 g |
Sól | 0,1 g |
Produkt nie zawiera alergenów.
Tapioka perły - Wolfberry
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.