Pieczywo chrupkie bezglutenowe to chrupiąca i sycąca alternatywa dla tradycyjnego chleba i pieczywa, o wysokiej zawartości błonnika, witamin, minerałów i innych wartościowych składników odżywczych. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu, jest doskonałym elementem diet redukcyjnych.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
Pieczywo chrupkie bezglutenowe - chrupiący zamiennik pieczywa, odpowiedni dla osób na diecie
Pieczywo chrupkie bezglutenowe to chrupiący, pełnoziarnisty zamiennik pieczywa wprost ze Szwecji. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, witamin, minerałów i innych wartościowych substancji jest wspaniałym składnikiem wielu diet i przekąską dla osób prowadzących zdrowy tryb życia. Pieczywa chrupkie początkowo składały się z mąki razowej żytniej, soli i wody. Później zaczęto dodawać do nich różnego rodzaju przyprawy i ziarna. Możesz je jeść na śniadanie, jako przekąskę lub dodatek do obiadu. Rozkoszuj się ich wyjątkowym smakiem i lekkością.
Pieczywo chrupkie bezglutenowe i jego zalety
- alternatywa dla tradycyjnego pieczywa
- zawiera dużo błonnika, witamin i minerałów
- świetny składnik zdrowej diety
Skład
Skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, mąka amarantowa, olej rzepakowy, włókno trzciny cukrowej, odtłuszczone mleko w proszku bez laktozy, syrop cukrowy, cukier, suszone drożdże ryżowe (mąka ryżowa, woda), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; drożdże, sól kuchenna, zagęstnik: guma guar; koper włoski, anyż, kminek.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1680 kJ / 398 kcal |
Białko | 4,5 g |
Tłuszcze | 7,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Węglowodany | 74,2 g |
w tym cukry | 5,3 g |
Błonnik | 6,7 g |
Sól | 1,4 g |
Pieczywo chrupkie bezglutenowe - Wasa
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.