Pantetyna to biologicznie aktywna forma witaminy B5, z której w organizmie formowany jest koenzym A, który bierze udział w produkcji energii oraz metabolizmie składników odżywczych
Pantetyna to jedna z najskuteczniejszych form witaminy B5 (kwas pantotenowy) o doskonałej przyswajalności w organizmie. Ta substancja jest przede wszystkim prekursorem koenzymu A, który jest kluczowy w organizmie dla produkcji energii oraz metabolizmu białka, węglowodanów i tłuszczy. Jest powiązana z optymalnym magazynowaniem tłuszczu oraz poziomem cholesterolu, co jest niezbędne dla zdrowia serca oraz naczyń krwionośnych.
Dzięki swoim właściwościom pantetyna jest szczególnie pożądana przez osoby, które chcą wspomóc swoje zdrowie oraz witalność. Dla wygodnego stosowania jest w formie praktycznych kapsułek.
Zalety Pantetyny
- biologicznie aktywna forma witaminy B5
- powstaje z niej koenzym A
- powiązana z pozytywnym wpływem na metabolizm białka, węglowodanów i tłuszczy
- idealna dla osób, które chcą mieć optymalny poziom cholesterolu
- idealna dla osób, które chcą zadbać o układ sercowo-krążeniowy
- jest w postaci praktycznych kapsułek
Zalecane spożycie
Przyjmować 1 kapsułkę dziennie przy posiłku.
Składniki
Pantetyna, miękka żelowa kapsułka [żelatyna wołowa (bez BSE), gliceryna, woda, karob], olej z otrębów ryżowych, lecytyna słonecznikowa i wosk pszczeli.
Informacje żywieniowe
Wartości odżywcze |
1 kapsułka |
Pantetyna (prekursor koenzymu A) |
300 mg |
Ostrzeżenie
Przeznaczona wyłącznie dla osób dorosłych. Może powodować delikatny dyskomfort żołądkowo-jelitowy. Skonsultuj się ze swoim lekarzem, jeśli jesteś w ciąży/karmisz piersią, zażywasz inne leki lub masz problemy ze zdrowiem. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Mogą pojawić się naturalne wariacje w kolorze tego produktu. Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach: Produkt nie jest zrobiony z pszenicy, glutenu, soi, mleka, jaj, ryb, mięczaków lub orzechów. Wyprodukowano w ośrodku GMP, który przetwarza inne składniki zawierające te alergeny.