Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

NOW Foods Oleje

NOW Foods Oleje

NOW Foods Oleje

Oleje od producenta NOW Foods lub oleje roślinne otrzymywane z roślin lub z ich nasion są świetną alternatywą dla zapewnienia dawki tłuszczu, którego ludzki organizm potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Jakość i właściwości każdego oleju zależą od tego czy jest on tłoczony na zimno czy na gorąco i jak wiele razy tłoczenie jest powtarzane. Wszystkie oleje roślinne zawierają witaminy, minerały, a także kwasy tłuszczowe nienasycone i wielonienasycone, które sprzyjają utrzymywaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i pomagają zapobiegać chorobie sercowo-naczyniowej.

 

Zobacz więcej

 

Oczywiście, poszczególne oleje różnią się między sobą składem i zawartością różnych substancji.

  • Oliwa z oliwek jest jednym z najpowszechniej używanych olejów. Jest ona łatwostrawna oraz ma dobroczynny wpływ na trawienie i przemianę materii, zmniejsza zakwaszenie organizmu i ma działanie przeciwzapalne.
  • Olej słonecznikowy jest w ogóle najczęściej używanym olejem, zawierającym większy procent kwasu linolowego o dobroczynnym oddziaływaniu na cholesterol. Zawiera on najmniejszą ilość szkodliwego cholesterolu spośród wszystkich olejów. Ma neutralny i długą przydatność do spożycia.
  • Olej rzepakowy - tłoczony na zimno - ma podobne właściwości jak częściej używana oliwa z oliwek.
  • Olej z awokado jest produkowany z miąższu awokado. Ma on korzystny wpływ na poziom cholesterolu we krwi, a także na ciśnienie krwi oraz działa przeciwrakowo.
  • Olej z orzechów ziemnych ma delikatny, orzechowy smak i jest wykorzystywany najczęściej do przygotowywania azjatyckich dań i specjałów.
  • Olej konopny dzięki swemu smakowi nadaje się do sałatek i aromatyzowania gotowych posiłków. Wzmacnia odporność, zawiera substancje działające przeciwzapalnie oraz przeciwutleniacze.
  • Olej migdałowy najczęściej jest używany do przygotowywania sałatek i nadzień oraz do łagodzenia gotowych posiłków.
  • Olej z nasion maku jest odpowiedni do dań zimnych oraz, jak być może wiesz, ma działanie uspokajające. Jego wysoka zawartość wapnia jest ważna dla zapobiegania osteoporozie.
  • Olej sezamowy ma działanie kojące dla skóry, korzystnie wpływa na trawienie, chroni i pobudza układ nerwowy, polepsza pamięć oraz działa jako środek przeciwdepresyjny.
  • Olej lniany (z siemienia lnianego) zmniejsza ryzyko ataku serca oraz innych chorób sercowo-naczyniowych. Ma dużą zawartość lignanu oraz działanie przeciwzapalne i przeciwnowotworowe. Jednakże, nie nadaje się do stosowania w kuchni.
  • Olej sojowy nadaje się do gotowania, ale nie do smażenia. Nie zawiera węglowodanów, więc powinien być wybierany przez diabetyków. Dzięki wysokiej zawartości lecytyny, jest wykorzystywany do pieczenia bez użycia jajek.
  • Olej dyniowy chroni serce i naczynia krwionośne, pomaga przy problemach z prostatą, przeciwdziała łamliwości paznokci i wypadaniu włosów.
  • Olej ryżowy nie przypala się. Jest odpowiedni do pieczenia i grilowania i często jest używany w kuchni azjatyckiej. Zawiera dużo przeciwutleniaczy.
  • Olej kokosowy dostarcza organizmowi szybkiej energii oraz pobudza układ odpornościowy. Jest stosowany zarówno do zimnych jak i gorących dań.

 NOW Foods

Źródła

 





ukryj opis
Opcje zakupów
Kategoria
    Producent
    Opakowanie (ml)
    Forma
    Mieszanka
    Filter by
      • Wegetariański (1)
      • Wegański (1)
      • Bezglutenowy (1)
      • Bez laktozy (1)
      • BIO (1)
      • Bez GMO (1)
      • Bez sztucznego słodzika (1)
      • Bez opakowania z tworzywa sztucznego (1)
      • Bez aspartamu (1)
    1. Olej z awokado - NOW Foods
      Ocena:
      100% (2)
      Brak w magazynie

    Pozycja 1

    Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Skontaktuj się z nami.