Makaron białkowy, wykonany z mąki ze świerszczy i czerwonej soczewicy, jest idealnym źródłem węglowodanów złożonych i wysokiej jakości białka. Urzeknie Cię swoim oryginalnym smakiem i delikatną konsystencją, a ponadto jest bezglutenowy.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
Makaron białkowy ze świerszczy - połączenie mąki ze świerszczy i czerwonej soczewicy dla najbardziej boskiego przysmaku
Makaron białkowy z mąki ze świerszczy, mielonych świerszczy, zawiera bogatą, 30% zawartość wysokiej jakości białka. Mąka świerszcza jest również doskonałym źródłem błonnika, zdrowych tłuszczów, witamin i minerałów. W połączeniu z mąką z czerwonej soczewicy, jest również źródłem białka i węglowodanów złożonych. Makaron ten nie zawiera cukru ani glutenu i jest wykonany z wyłącznie naturalnych składników. Można z niego przygotować najsmaczniejsze posiłki fitness, ale jest również doskonały do zup.
Makaron proteinowy ze świerszczy i jego zalety
- makaron wykonany ze świerszczy i czerwonej soczewicy
- wykonany z czysto naturalnych składników
- zawiera do 30% białka
- jest źródłem węglowodanów złożonych
- naturalnie bezglutenowy
- nie zawiera żadnego dodatku cukru
Składniki
Mąka z czerwonej soczewicy 90%, mąka ze świerszczy (Acheta domesticus) 10%.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100g |
---|---|
Wartośc energetyczna | 1583 kJ/ 378 kcal |
Tłuszcze | 3.9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.6 g |
Węglowodany | 54 g |
w tym cukry | 1 g |
Błonnik | 1.3 g |
Białko | 30 g |
Sól | 0.1 g |
Uwagi
Spożycie świerszczy może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na mięczaki, skorupiaki lub roztocza.
Makaron proteinowy ze świerszczy - SENS
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.