Gładka mąka ryżowa powstaje przez drobne zmielenie w kamiennym młynie. Jest naturalnie bezglutenowa i łatwostrawna, ale wywołuje uczucie sytości przez długi czas. Można jej używać do pieczenia ulubionych deserów fitness, zagęszczania sosów lub do przygotowywania posiłków fitness. Jest doskonałym zamiennikiem mąki pszennej, a ponadto nadaje się dla osób nietolerujących glutenu.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
Mąka ryżowa gładka - delikatna, bezglutenowa mąka nadająca się do pieczenia i przygotowywania potraw fitness
Mąka ryżowa jest naturalną, bezglutenową mąką ryżową produkowaną przez drobne i delikatne mielenie w młynie kamiennym. Oprócz tego, że jest łatwo i szybko trawiona, wywołuje również uczucie sytości przez długi czas. Jest idealna do gotowania i pieczenia słodkich i słonych deserów fitness, zagęszczania sosów i przygotowywania ulubionych dań fitness. Można ją również używać do przyrządzania tradycyjnych potraw, gdzie będzie służyła jako doskonały zamiennik mąki pszennej.
Składniki
Mielone ziarna ryżu łuskanego.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1492 kJ / 357 kcal |
Tłuszcze | 0.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 79.2 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 7.3 g |
Sól | 0 g |
Uwagi
Przechowywać w suchym miejscu.
Mąka ryżowa gładka - Green Apotheke
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.