Guma ksantanowa 170 g - NOW Foods
Guma ksantanowa to bezglutenowy proszek bez smaku i zapachu, który służy przede wszystkim jako zagęstnik do pieczenia. Służy również jako stabilizator i emulgator, a dzięki zdolności do oddzielania oleju i utrzymywania stałych cząstek, może być stosowany do przygotowania ciasta lub domowych sosów, lodów i deserów.
Guma ksantanowa - stabilizator w proszku i emulgator do wyrobów bezglutenowych
Guma ksantanowa jest drobnym proszkiem bez smaku i zapachu. Służy jako stabilizator i emulgator, który wiąże wodę, a tym samym jest doskonałym substytutem glutenu. Zapewnia również dłuższą trwałość ciasta. Ciasto jest bardziej miękkie, grubsze i lepiej trzyma swój kształt. Gumę ksantanową docenisz podczas pieczenia, a także przygotowywania domowych ciast, sosów sałatkowych i sosów.
Guma ksantanowa i jej zalety
- służy jako substytut glutenu
- nie ma żadnego smaku ani zapachu
- służy jako stabilizator i emulgator
- jest to idealny substytut glutenu
- szeroki zakres zastosowania w recepturach
Składniki
Guma ksantanowa
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 1 porcja |
---|---|
Wartość energetyczna | <5 |
Tłuszcze | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | <1 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Uwagi
Nie stosować w żywności lub napojach dla niemowląt lub dzieci poniżej 2 lat.
Guma ksantanowa 170 g - NOW Foods
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.