Fasola Mung jest odżywczą rośliną strączkową o szerokim zastosowaniu w kuchni, doskonałym smaku i łatwym przygotowaniu. Zaleca się kiełkowanie fasoli, aby uzyskać wyższą zawartość składników odżywczych przed jej spożyciem. W znacznym stopniu wzbogaci ona Twoje sałatki, zupy i inne potrawy.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
Fasola Mung - odżywcza roślina strączkowa odpowiednia do zup i sałatek
Fasola Mung to roślina strączkowa o wspaniałym smaku i wysokiej zawartości białka, błonnika, ale także witamin i minerałów. Fasola Mung nadaje się do kiełkowania, ponieważ znacznie zwiększa to zawartość składników odżywczych. Jest ona wyjątkowa ze względu na swój smak i szerokie zastosowanie, ponieważ nadaje się do zup, sałatek lub jako dodatek do dań głównych. Fasola Mung jest łatwa w przygotowaniu, wystarczy namoczyć ją przez 4 godziny i gotować 25-45 minut. Wzbogać swoją kuchnię o pożywną fasolę Mung!
Fasola Mung i jej zalety
- odżywcza roślina strączkowa
- bogata w błonnik, białko, witaminy i minerały
- łatwa do przygotowania
- ma wspaniały smak
- nadaje się do wielu dań
Składniki
Kolorowa fasola Mung – fasola złota zaliczana do rodzaju Vigna.
Przygotowanie
Bierzemy fasolę mung, płuczemy ją i moczymy w wodzie przez 4-8 godzin. Fasolę mung gotujemy w nowej wodzie ok. 45 minut do uzyskania pożądanej miękkości, która zależy od wieku nasion. Podczas gotowania konieczne jest zebranie piany z wierzchu. Nie należy również zapominać o posoleniu jej dopiero po ugotowaniu.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Kalorie | 1453 kJ / 347 kcal |
Tłuszcze | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 62,6 g |
w tym cukry | 6,6 g |
Błonnik | 16,3 g |
Białko | 23,9 g |
Sól | 0,038 g |
Uwagi
Produkt ten może zawierać śladowe ilości glutenu i selera.
Fasola Mung - Green Apotheke
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.