Carbosnack jest szybko przyswajającym się węglowodanowym żelem energetycznym służącym do szybkiego i długotrwałego uwalniania energii. Dodatkowo jest wzbogacony beta-alaniną, choliną lub niacyną. Carbosnack jest przeznaczony natychmiastowemu zaradzeniu kryzysom energetycznym, dostarczaniu energii przed wymagającym rozciągnięciem wydajności i do wymagających i intensywnych wyczynów.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
Carbosnack - żel energetyczny szybko uwalniający energię, wzbogacony choliną i witaminą B3
Carbosnack jest żelem energetycznym na bazie szybko przyjmujących się węglowodanów szybko uwalniających energię. Produkt zawiera fruktozę i maltodekstrynę, która charakteryzuje się wydłużoną chłonnością. Te cukry wymagają minimalnego przetwarzania w przewodzie pokarmowym, i są szybko wchłanianie do krwi. Ta kombinacja wyselekcjonowanych typów węglowodanów zapewni szybką i długotrwałą funkcjonalność produktu.
Kolejną wielką zaletą Carbosnack jest jego żelowa struktura, która zapewnia maksymalnie szybkie dostarczenie energii. Produkt jest również wzbogacony beta-alaniną, glukuronolaktonem, choliną i witaminą B3 (niacyna). Niacyna jest potrzebna do metabolizmu i produkcji energii, zmniejszania zmęczenia i wyczerpania, funkcjonowania układu nerwowego oraz utrzymywania zdrowych błon śluzowych i skóry.
Carbosnack jest żelem energetycznym przeznaczonym do natychmiastowego zaradzania kryzysom energetycznym, do dostarczania energii przed i po wymagającym rozciąganiem wydajności ido wymagającego intensywnego wysiłku, gdzie niezbędne jest zmaksymalizowanie poboru energii, które jest natychmiastowo wykorzystane do pracy mięśni.
Carbosnack & jego korzyści
- zawiera szybko przyswajające się węglowodany
- wzbogacony beta-alaniną, glukuronolaktonem, choliną i witaminą B3
- uzupełnia energię przed, podczas i po ćwiczeniach
- pomaga z kryzysami energetycznymi podczas stresu fizycznego
- wspiera metabolizm i konsumpcję energii
- pomaga zredukować zmęcznie i wyczerpanie
Składniki
Smak jagodowy: 49% maltodekstryna, woda, 15% fruktoza, cytrynianu sodu, regulator kwasowości kwasek cytrynowy, glukuronolakton, beta-alanina, regulator kwasowatości kwas winowy, chlorek sodu, chlorek choliny, substancja konserwująca: benzoesan sodu, aromat, substancja konserwująca: kwas sorbinowy, kwas nikotynowy, nikotyna, substancja słodząca glikozyd stewiolowy.
Smak cytrynowy: 49% maltodekstryna, woda, 15% fruktoza, cytrynianu sodu, regulator kwasowości kwasek cytrynowy, glukuronolakton, beta-alanina, regulator kwasowatości kwas winowy, chlorek sodu, chlorek choliny, substancja konserwująca: benzoesan sodu, aromat, substancja konserwująca: kwas sorbinowy, nikotynamid, substancja słodząca glikozyd stewiolowy.
Smak morelowy: 49% maltodekstryna, woda, 15% fruktoza, cytrynianu sodu, regulator kwasowości kwasek cytrynowy, glukuronolakton, beta-alanina, regulator kwasowatości kwas winowy, chlorek sodu, chlorek choliny, aromat, substancja konserwująca: benzoesan sodu i kwas sorbinowy, nikotynamid, substancja słodząca glikozyd stewiolowy.
Smak zielonego jabłka: 49% maltodekstryna, woda, 15% fruktoza, cytrynianu sodu, regulator kwasowości kwasek cytrynowy, glukuronolakton, beta-alanina, regulator kwasowatości kwas winowy, chlorek sodu, chlorek choliny, aromat, substancja konserwująca: benzoesan sodu i kwas sorbinowy, nikotynamid, substancja słodząca glikozyd stewiolowy.
Zalecane spożycie
Spożywać podczas ćwiczeń, popić dużą ilością wody. Maksymalnie 4 dziennie.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 1 porcji (50 g) |
---|---|
Kalorie | 126 kcal |
Proteiny | 0 g |
Węglowodany | 30,9 g |
w tym cukry | 9,3 g |
Tłuszcze | 0 g |
w tym tłuszcze nasycone | 0 g |
Sól | 0,4 g |
Cholina | 50 mg |
Beta-alanina | 200 mg |
Glukuronolakton | 250 mg |
Sód | 150 mg |
Chlorki | 84 mg |
Niacyna | 4 mg |
Ostrzeżenie
Carbosnack 50 g - Nutrend
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.