Przepis fitness: Cake pops

Przepis fitness: Cake pops

Cake popsy to deser, który nie tylko świetnie smakuje, ale jest także prosty w podaniu. Gdy weźmiesz gryza, natychmiast poczujesz doskonałe połączenie wilgotnego ciasta z kremowym twarogiem, polewy czekoladowej oraz liofilizowanych truskawek. Po prostu musisz spróbować tego połączenia!

Składniki:

Cake popsy - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, białko w proszku, szczyptę soli oraz ksylitol. Wymieszaj i stopniowo dodawaj płynne składniki: płynny olej kokosowy, mleko oraz jajka. Ponownie wymieszaj dokładnie. Na koniec dodaj liofilizowane maliny.

Cake Pops - Ciasto

Przygotuj blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i wylej na nią masę na ciasto. Umieść w piekarniku nagrzanym do 170 °C i piecz przez 45 minut. Następnie zwiększ temperaturę do 180 °C i piecz przez kolejne 10 minut. By sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, włóż w nie wykałaczkę. Jeśli wyjdzie czysta, ciasto jest gotowe, a jeśli nie, zostaw je w piekarniku i sprawdzaj co 5 minut, aż będzie gotowe.

Odstaw ciasto do ostygnięcia, a następnie pokrusz je do miski. Dodaj twaróg z kroplami smakowymi, wymieszaj i uformuj 12 kul z ciasta. Umieść je w zamrażarce na 20 minut, by stężały. Podczas oczekiwania przygotuj polewę poprzez roztopienie czekolady w kąpieli wodnej w garnku lub sylikonowym woreczku na żywność. Możesz ją także roztopić w mikrofali. Gdy kule wyjdą z zamrażarki, zanurz je w roztopionej czekoladzie, posyp je pokruszonymi liofilizowanymi truskawkami i nadziej je na patyk, by łatwiej nimi operować. Gdy skończysz je dekorować, mroź je przez dodatkowe 15 minut.

Cake Popsy

Odkryj nasze bestsellery:

Informacje żywieniowe 1 cake pop (przepis na 12 popsów)
Wartość energetyczna209 kcal
Białko7 g
Węglowodany23 g
Tłuszcze9 g
Błonnik4 g

Jeśli kochasz desery w mono porcjach, pokochasz te lizaki na patyku.

Podziel się swoimi dziełami na kanałach social media z użyciem taga #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *