BIO Pszenna mąka pełnoziarnista nadaje się do wypiekania chleba, przygotowywania deserów oraz zagęszczania zup i sosów. Pochodzi z upraw nie używających chemikaliów i różni się od tradycyjnej mąki proporcją otrębów, a także wyższą zawartością składników odżywczych i błonnika.
BIO Pszenna mąka pełnoziarnista - mąka z natury
BIO Pszenna mąka pełnoziarnista pochodzi z upraw nie używających chemikaliów. W porównaniu do tradycyjnej mąki, mąka pełnoziarnista wyróżnia się większą ilością otrębów, ale także wyższą zawartością składników odżywczych i błonnika. Wypieki z mąki pełnoziarnistej mają wyraźniejszy smak, ciemniejszy kolor i nasycą Cię na dłużej. Jest to doskonały składnik do pieczenia chleba, ciast i innych wypieków, przygotowywania deserów, a także do zagęszczania posiłków.
BIO Pszenna mąka pełnoziarnista i jej zalety
- drobno mielona mąka pełnoziarnista
- pochodzi z upraw nie używających chemikaliów
- ma wyższą zawartość otrębów niż tradycyjna mąka
- zawiera więcej błonnika i składników odżywczych niż tradycyjna mąka
- ma szerokie zastosowanie
Skład
PSZENNA PEŁNOZIARNISTA mąka*.
* produkt z kontrolowanego rolnictwa organicznego
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1 625 kJ / 384 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 73,0 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Błonnik | 12,0 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,01 g |
Ostrzeżenie
Produkt zawierający gluten. Przechowywać w temperaturze poniżej 25 ° C i wilgotności względnej do 75%.
BIO Mąka pszenna pełnoziarnista - Probio
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.