BIO Masło kakaowe - VanaVita

Ocena:
100 % of 100
100 % (1)
Producent: VanaVita

BIO Masło kakaowe to jadalny tłuszcz roślinny otrzymywany z ziaren kakaowca, które są bogate w dobroczynne polifenole. Jest bardzo popularnym składnikiem wykorzystywanym w gastronomii do przygotowywania polew, produkcji czekolady, ale także do pieczenia czy smażenia. Ma delikatny aromat i smak zbliżony do gorącej czekolady. Ponadto jego właściwości sprawiają, że chętnie wykorzystywany jest również w przemyśle kosmetycznym, np. w celu zwiększenia nawilżenia skóry.

Na stanie
34,90zł

BIO Masło kakaowe - jadalny tłuszcz roślinny z ziaren kakaowca o delikatnym aromacie i smaku zbliżonym do ciemnej czekolady

BIO Masło kakaowe jest dobrze znanym składnikiem w gastronomii i przemyśle spożywczym. Jest to jadalny roślinny tłuszcz, który pozyskuje się z ziaren kakaowca. Są one zbierane z drzew kakaowca, a następnie prażone i wyciskane. W procesie tłoczenia oddzielany jest tłuszcz, z którego następnie otrzymuje się gotowe masło kakaowe. Charakteryzuje się ono delikatnym smakiem i aromatem, który jest zbliżony do ciemnej czekolady. Te cechy zapewniają mu również szerokie zastosowanie w kuchni. Możesz go używać na przykład do różnego rodzaju polew, domowej czekolady; nadaje się też do pieczenia, przygotowywania deserów, a nawet smażenia. 

                                                            

Dodatkowo masło kakaowe jest znane ze swojej naturalnej zawartości przeciwutleniaczy i jest najczęściej poszukiwane przez osoby, które dążą do poprawy zdrowia swojej skóry. Jest ono także stosowane w różnych maseczkach do twarzy, a dzięki swojemu profilowi składników jest również popularnym sposobem na zwiększenie nawilżenia skóry. Co równie ważne, ma czysto naturalny profil składników i jest odpowiednie nawet dla wegan. 

                                              

                                      

BIO Kakaové maslo - VanaVita

       

Zalety BIO Masła kakaowego

  • tłuszcz pochodzący z ziaren kakaowca
  • posiada delikatny smak i aromat przypominający ciemną czekoladę 
  • ma szerokie zastosowanie w kuchni
  • nadaje się do przygotowania polew, domowej czekolady, deserów itp.
  • znane z naturalnej zawartości przeciwutleniaczy  
  • stosowane również w przemyśle kosmetycznym
  • czysto naturalny profil składników 
  • odpowiednie dla wegan

                           

Skład

BIO Masło kakaowe

                                              

Zalecane spożycie

Zmiękcz masło, zanim wymieszasz je z innymi składnikami.

                             

Informacje żywieniowe

Wartości odżywcze100 g
Wartość energetyczna 3750 kJ / 896 kcal
Tłuszcz 99 g
   w tym nasycony 65 g
Węglowodany 0 g
   w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0,1 g

                             

Uwagi

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Minimalny okres przydatności do spożycia: Podano na opakowaniu.

Więcej informacji
EAN 8586022216466
Wyprodukowany w EU
BIO tak
Bez glutenu tak
Bez laktozy tak
Wegetariański tak
Wegański tak
Mieszanka czysty
Forma artykuły spożywcze
Kategoria prawna produktu żywność
Etykiety produktów BIO, Wegański
Wysokość 26.50 cm
HS kod 18040000: Kakaové maslo, tuk a olej
Szerokość 5.50 cm
Długość 15.50 cm
Waga brutto 0.27 kg
Bez opakowania z tworzywa sztucznego nie
Bez sztucznego słodzika tak
Bez GMO tak
Ilość sztuk w opakowaniu 250 szt.
Ilość sztuk na palecie 1600 szt.
Waga netto 0.25 kg
Dystrybutor GymBeam, s.r.o. Rastislavova 93, 04001 Slovakia
Główna kategoria Inne składniki do gotowania
Inne kategorie Składniki do gotowania
Żywność dietetyczna
Diety
Produkty bezglutenowe
Produkty bez laktozy
Produkty wegańskie
Produkty wegetariańskie
Produkty BIO

Ostrzeżenia:

Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.

Recenzje klientów BIO Masło kakaowe - VanaVita
Napisz własną recenzję
Teraz recenzujesz:BIO Masło kakaowe - VanaVita
Twoja ocena
Opakowanie (g) Cena Cena promocyjna Na stanie
250 g 44,90zł 34,90zł
na stanie
Zapytania od klientów
Wpisz pytanie
Wpisz odpowiedź