BIO Masło kakaowe - VanaVita
BIO Masło kakaowe to jadalny tłuszcz roślinny otrzymywany z ziaren kakaowca, które są bogate w dobroczynne polifenole. Jest bardzo popularnym składnikiem wykorzystywanym w gastronomii do przygotowywania polew, produkcji czekolady, ale także do pieczenia czy smażenia. Ma delikatny aromat i smak zbliżony do gorącej czekolady. Ponadto jego właściwości sprawiają, że chętnie wykorzystywany jest również w przemyśle kosmetycznym, np. w celu zwiększenia nawilżenia skóry.
BIO Masło kakaowe - jadalny tłuszcz roślinny z ziaren kakaowca o delikatnym aromacie i smaku zbliżonym do ciemnej czekolady
BIO Masło kakaowe jest dobrze znanym składnikiem w gastronomii i przemyśle spożywczym. Jest to jadalny roślinny tłuszcz, który pozyskuje się z ziaren kakaowca. Są one zbierane z drzew kakaowca, a następnie prażone i wyciskane. W procesie tłoczenia oddzielany jest tłuszcz, z którego następnie otrzymuje się gotowe masło kakaowe. Charakteryzuje się ono delikatnym smakiem i aromatem, który jest zbliżony do ciemnej czekolady. Te cechy zapewniają mu również szerokie zastosowanie w kuchni. Możesz go używać na przykład do różnego rodzaju polew, domowej czekolady; nadaje się też do pieczenia, przygotowywania deserów, a nawet smażenia.
Dodatkowo masło kakaowe jest znane ze swojej naturalnej zawartości przeciwutleniaczy i jest najczęściej poszukiwane przez osoby, które dążą do poprawy zdrowia swojej skóry. Jest ono także stosowane w różnych maseczkach do twarzy, a dzięki swojemu profilowi składników jest również popularnym sposobem na zwiększenie nawilżenia skóry. Co równie ważne, ma czysto naturalny profil składników i jest odpowiednie nawet dla wegan.
Zalety BIO Masła kakaowego
- tłuszcz pochodzący z ziaren kakaowca
- posiada delikatny smak i aromat przypominający ciemną czekoladę
- ma szerokie zastosowanie w kuchni
- nadaje się do przygotowania polew, domowej czekolady, deserów itp.
- znane z naturalnej zawartości przeciwutleniaczy
- stosowane również w przemyśle kosmetycznym
- czysto naturalny profil składników
- odpowiednie dla wegan
Skład
BIO Masło kakaowe
Zalecane spożycie
Zmiękcz masło, zanim wymieszasz je z innymi składnikami.
Informacje żywieniowe
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 3750 kJ / 896 kcal |
Tłuszcz | 99 g |
w tym nasycony | 65 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,1 g |
Uwagi
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Minimalny okres przydatności do spożycia: Podano na opakowaniu.
EAN | 8586022216466 |
---|---|
Wyprodukowany w | EU |
Główna kategoria | Inne składniki do gotowania |
BIO | tak |
Bez glutenu | tak |
Bez laktozy | tak |
Wegetariański | tak |
Wegański | tak |
Mieszanka | czysty |
Forma | artykuły spożywcze |
Kategoria prawna produktu | żywność |
Etykiety produktów | BIO, Wegański, RO - VANAVITA |
Wysokość | 26.50 cm |
HS kod | 18040000: Kakaové maslo, tuk a olej |
Szerokość | 5.50 cm |
Długość | 15.50 cm |
Waga brutto | 0.27 kg |
Bez opakowania z tworzywa sztucznego | nie |
Bez sztucznego słodzika | tak |
Bez GMO | tak |
Ilość sztuk w opakowaniu | 250 szt. |
Ilość sztuk na palecie | 1600 szt. |
Waga netto | 0.25 kg |
Dystrybutor | GymBeam, s.r.o. Rastislavova 93, 04001 Slovakia |
Inne kategorie | Składniki do gotowania Żywność dietetyczna Diety Produkty bezglutenowe Produkty bez laktozy Produkty wegańskie Produkty wegetariańskie Produkty BIO |
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.
Opakowanie (g) | Cena | Cena promocyjna | Na stanie | |
---|---|---|---|---|
250 g | 44,90zł | 34,90zł |
na stanie
|
Powiadom mnie o dostępności produktu