BIO Mąka Żytnia Chlebowa - Probio
BIO Mąka Żytnia Chlebowa jest sporządzona z mielonych ziaren żyta, które zachowują część otrębów i kiełków. W wyniku tego, zawiera ona wiele wartościowych składników odżywczych i dużą ilość błonnika i białka. Jest odpowiednia nie tylko do pieczenia domowego chleba, lecz także do przygotowywania pierników, bułek, domowych ciastek i pizzy.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
BIO Mąka Żytnia Chlebowa o wysokiej zawartości wartościowych składników odżywczych, błonnika i białka
BIO Mąka Żytnia Chlebowa powstaje poprzez mielenie ziaren żyta o organicznej jakości. Wysoką zawartość wartościowych składników odżywczych, białka i błonnika zapewniają otręby i kiełki, których część pozostaje nienaruszona podczas mielenia. Poza pieczeniem domowego chleba i ciastek, z mąką tą upieczesz także pierniki, bułki czy pizzę. Może być także wykorzystywana do przygotowywania Twoich ulubionych słodkich i słonych przepisów dietetycznych.
Skład
Mąka żytnia*.
*produkt z kontrolowanego rolnictwa organicznego
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1 432 kJ / 338 kcal |
Tłuszcz | 1.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.1 g |
Węglowodany | 70.0 g |
w tym cukry | 0.5 g |
Błonnik | 10.0 g |
Białko | 6.7 g |
Sól | 0.0 g |
Ostrzeżenie
Produkt zawiera gluten. Przechowywać w temperaturze do 25°C i wilgotności względnej do 75%.
BIO Mąka Żytnia Chlebowa - Probio
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.