Rośliny strączkowe

Rośliny strączkowe to kategoria, w której znajdziesz na przykład fasolę, soczewicę, ciecierzycę oraz groch. Są to produkty z roślin strączkowych, które mają niezwykle wysoką zawartość białka. Są więc popularnym źródłem białka nie tylko wśród wegetarian i wegan. W dodatku rośliny strączkowe są także cenione za ich zawartość złożonych węglowodanów i błonnika, których nasz organizm potrzebuje do poprawnego trawienia i optymalnego funkcjonowania jelit. W tej kategorii znajdziesz nie tylko surowe rośliny strączkowe, które muszą być najpierw przygotowane, ale także gotowe do spożycia posiłki i takie do przygotowania w słonej wodzie lub sosie, które można zjeść od razu.

Rośliny strączkowe mają w kuchni wiele zastosowań. Przygotuj przepyszny hummus z ciecierzycy lub upiecz ją w piekarniku i zjedz jako zdrową przekąskę przed telewizorem. Soczewica jest doskonała do zupy, sałatki, czy jako osobne danie. Sposób przygotowania roślin strączkowych zależy od ciebie. W każdym wypadku są one surowym składnikiem, który zasłużenie znajduje się w każdej diecie.

Pozycja 1

na stronie
Ustaw kierunek rosnący
Producent
  1. VanaVita (1)
Opakowanie (g)
  1. 250 g (1)
  2. 20 x 250 g (1)
Forma
  1. artykuły spożywcze (1)
Mieszanka
  1. mieszanka (1)
Kategoria prawna produktu
Etykiety produktów
  1. Wegański (16)
  2. BIO (14)
  3. RO - VANAVITA (2)
  4. Bestseller (1)
FILTRUJ PO
Wegetariański (1)
Wegański (1)
Bez glutenu (1)
Bez laktozy (1)
BIO (1)
Bez GMO (1)
Bez sztucznego słodzika (1)
Bez opakowania z tworzywa sztucznego (1)
Bez aspartamu (1)
  1. BIO Pea pasta - fusilli - VanaVita
    BIO Makaron z Groszku - Fusilli - VanaVita
    100%
    100 % (2)
    Od 7,90zł

Pozycja 1