Protein Bread Mix to mieszanka do przygotowania smacznego chleba proteinowego, który każdy może wypiekać. Zawiera połączenie kilku rodzajów mąki, nasion i białek roślinnych. Bogaty profil odżywczy zdominowany jest przez wysoką zawartość białka i wyjątkową ilość błonnika. Mieszanka nie zawiera dodatku cukru i jest odpowiednia również dla wegan. Przygotowanie chleba nigdy nie było tak proste!
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
Protein Bread Mix - praktyczna mieszanka do przygotowania smacznego chleba pełnego białka i błonnika
Protein Bread Mix to mieszanka do przygotowania chleba proteinowego z najwyższej jakości składników. W przeliczeniu na 100 g mieszanki zawiera do 23 g białka pochodzącego ze źródeł roślinnych, w szczególności z grochu i pszenicy. Bogaty profil odżywczy uzupełnia również wyjątkowa ilość błonnika, witamin i minerałów. Mieszanka jest połączeniem mąki pszennej i sojowej, słonecznika, ziaren lnu i płatków sojowych. Nie zawiera dodatku cukru, a dzięki czystym składnikom roślinnym nadaje się również dla wegan. Przygotowanie chleba zajmie tylko kilka minut i jest tak proste, że każdy może go zrobić. Spróbuj tej zdrowej alternatywy dla klasycznego pieczywa i uzupełnij konieczną dawkę białka w sposób smaczny i prosty!
Protein Bread Mix i jej zalety
- mieszanka do przygotowania chleba proteinowego
- zawiera do 23 g białka w 100 g mieszanki
- ma wyjątkową zawartość błonnika, witamin i minerałów
- jest połączeniem mąki pszennej i sojowej
- zawiera białko roślinne z grochu i pszenicy
- nie zawiera żadnego dodatku cukru
- jest odpowiednia także dla wegan
- idealna jako alternatywa dla klasycznego pieczywa
Sposób przygotowania
Do przygotowania chleba białkowego potrzebujemy 500 g Mieszanki Chlebowej Protein, 29 g świeżych drożdży, 280 ml wody.
Sposób przygotowania:
1. 280 ml wody (o temperaturze ok. 30 ° C) wlej do większej miski, w której rozpuszczamy 29 g świeżych drożdży.
2. Dodać 500 g mieszanki chlebowej białkowej i dokładnie wymieszać mikserem.
3. Zrób około 100 gramowych bułek, które pozostawiamy do fermentacji w ciepłym miejscu na około 45 minut.
4. Bułeczki skropić wodą przed włożeniem do piekarnika.
5. Piekarnik rozgrzać do 200 ° C, włożyć do niego bułki i obniżyć temperaturę do 180 ° C.
6. Piec bułeczki przez około 20 minut, ale szanujemy doświadczenie z własnym piekarnikiem.
Składniki
Mąka pszenna, mieszanka białek (białko pszenne, białko grochu), mąka pszenna, płatki sojowe, nasiona lnu, ziarna słonecznika, mąka sojowa, błonnik roślinny, sezam, sól morska, dodatek spulchniający (kwas L-askorbinowy E300), enzymy (oksydoreduktazy, hydrolazy).
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1241 kJ / 295 kcal |
Tłuszcze | 7,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 32 g |
w tym cukry | 0,9 g |
Błonnik | 4,6 g |
Białko | 23 g |
Sól | 1,59 g |
Uwagi
Przechowywać w suchym i zimnym miejscu. Po otwarciu wykorzystać w ciągu 6 miesięcy. Informacje o alergiach: Zawiera gluten, soję i sezam. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj i mleka.
Mieszanka białkowa do przygotowania chleba 500 g - GymBeam
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
96 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.