BIO Ghi to tłuszcz maślany, który jest produkowany przez powolne uwalnianie masła. Metoda ta usuwa z niego wodę, cukry, serwatkę i kazeinę. Dzięki temu powstaje czysty, żółtawy tłuszcz o smaku masła, który jest odpowiedni również dla osób z nietolerancją laktozy.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
BIO Ghi to tłuszcz maślany bez białka mleka i cukrów, który nadaje się do przepisów fitness
BIO Ghi to czysty tłuszcz maślany, który jest wytwarzany przez powolne uwalnianie masła. Produkuje się go z mleka od krów pasących się na farmach, na których nie stosuje się żadnych pestycydów, nawozów przemysłowych ani środków chemicznych. Podczas jego przygotowania z masła odparowuje woda, białka i cukry. W wyniku tego powstaje czysty tłuszcz, który ma żółty kolor, maślany smak i nie zawiera żadnych substancji smakowych, barwników ani aromatów. Ponieważ nie posiada żadnych białek mleka, nadaje się również dla osób, które nie tolerują mleka. Ghi jest doskonałe do gotowania i pieczenia jako zamiennik dla klasycznego masła. Ma wysoką temperaturę zapłonu, około 240°C, co oznacza, że nie przypala się nadmiernie podczas pieczenia i gotowania.
BIO Ghi i jego zalety:
- czysty tłuszcz o smaku masła
- produkowany z mleka krów chowanych na wolnym wybiegu w gospodarstwach ekologicznych
- bez sztucznych aromatów i innych dodatków
- ma wysoką temperaturę zapłonu
- nadaje się do gotowania i pieczenia przepisów fitness
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 3700 kJ / 883 kcal |
Tłuszcze | 99.9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 67,4 g |
Węglowodany | 0,1 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Białko | 0,8 g |
Sól | 0 g |
Uwagi
Przechowywać w zamkniętym pojemniku w chłodnym i ciemnym miejscu przez co najmniej 12 miesięcy. Można również przechowywać BIO Ghi poza lodówką w temperaturze poniżej 20°C.
BIO Ghi - Wolfberry
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.