Amix Mieszanki białek

Mieszanki białek od producenta Amix to kategoria mieszanek białek roślinnych i zwierzęcych, które zawierają różne źródła białka. Może to być połączenie kilku typów białek serwatkowych w proszku, które mają czasami dodatek kazeiny micelarnej, która jest wchłaniana nieco wolnej. Nieco rzadziej spotykane jest połączenie różnych roślinnych białek w proszku. Łączenie różnych typów białek w jeden może skutkować lepszymi właściwościami mieszanki. Na przykład, może to być połączenie białek szybko i wolno uwalnianych. Mogą one także zawierać różne źródła białka, które mają różne profile aminokwasowe.

Jest to dość często spotykane w przypadku białek roślinnych, gdyż w ich przypadku najlepiej łączyć źródła białka z roślin strączkowych oraz zbożowych. Wynikiem tego jest zazwyczaj mieszanka białka o korzystniejszym profilu składnikowym i lepszym profilu aminokwasowym. Typowy przykład mieszanki białka zwierzęcego to FueSix. Z kolei najlepszym przykładem roślinnego białka w proszku jest BIO Vegan Protein.

 Pokaż więcej

Dla kogo dobre są mieszanki białek?

  • Sportowców siłowych i wytrzymałościowych, którzy chcą uzupełnić szybko i wolno uwalniane proteiny po treningu. 
  • Każdego, kto potrzebuje pomocy w osiągnięciu optymalnego spożycia protein. 
  • Osób, które próbują stracić na wadze i muszą zwiększyć ilość przyjmowanych protein.
  • Kucharzy, którzy chcą zwiększyć zawartość białka w swoich daniach.
  • Osób, które wracają do sprawności po kontuzji.
  • Każdego, kto chce zapewnić swojemu organizmowi jakościowe białko w dobrej cenie. 

Jaka jest optymalna porcja mieszanki białka?

W przypadku białek w proszku zaleca się zazwyczaj porcję, która waha się między 0,25 – 0,3 g białka na kg masy ciała. Jednakże jeśli nie chce ci się wyciągać kalkulatora za każdym razem, nie zaszkodzi ci przyjmowanie 20 – 40 g mieszanki białka. To odpowiada w zbliżeniu pełnej miarce 30 g. 40 g to górny limit przyjmowanej ilości białka, który docenią zwłaszcza sportowcy siłowi po treningu ogólnorozwojowym, który skutkuje większym zapotrzebowaniem na białko. Jeśli wybierzesz wieloskładnikowe białko roślinne, to zaleca się zwiększenie swojego spożycia o 25% w porównaniu do białka w proszku pochodzenia zwierzęcego. Powodem jest to, że roślinne źródła białka zwykle zawierają mniejsze ilości zarówno leucyny, jak i EAA. Aby jeszcze bardziej poprawi strawność roślinnych białek w proszku, możesz sięgnąć po probiotyki.

Jak przyjmować mieszanki białek?

  • Najlepiej przyjmować je po wymieszaniu z wodą lub mlekiem, by stworzyć pyszny koktajl do wypicia po treningu lub o dowolnej porze dnia.
  • Smakują również doskonale jako dodatek do owsianki, której nadają lepszego smaku i niezbędnych protein.
  • Możesz je także dodać do ciasta i stworzyć pełne białka desery.
  • Bezsmakowe białka w proszku są idealnym wyborem do dań na słono, takich jak na przykład pizza.
  • Można je także dodać do koktajli i kawy. Dzięki temu bez problemu wzbogacisz je o niezbędne białko. 
 Pokaż mniej

Pozycja 1

na stronie
Ustaw kierunek rosnący
Producent
  1. The Protein Works (3)
  2. GymBeam (2)
  3. BSN (2)
  4. Amix (1)
  5. Megabol (1)
  6. Applied Nutrition (1)
  7. Mammut Nutrition (1)
Smak
  1. czekolada (1)
  2. wiśnia wanilia (1)
Opakowanie (g)
  1. 2200 g (1)
Forma
  1. proszek (1)
Mieszanka
  1. mieszanka (1)
Metoda przetwarzania białka
  1. pozostałe (1)
Źródło białka
  1. serwatka (1)
Kategoria prawna produktu
FILTRUJ PO
Wegetariański (1)
Wegański (1)
Bez glutenu (1)
Bez laktozy (1)
BIO (1)
Bez GMO (1)
Bez sztucznego słodzika (1)
Bez opakowania z tworzywa sztucznego (1)
Bez aspartamu (1)
  1. Anabolic Monster Whey akcia
    Anabolic Monster Whey - Amix
    96%
    96 % (5)
    289,90zł

Pozycja 1