100% masło migdałowe to naturalne masło orzechowe zrobione w całości z obranych migdałów, bez soli, cukru, czy oleju palmowego. To doskonałe źródło białka, węglowodanów, zdrowych tłuszczów, minerałów oraz witamin (takich jak witamina E), wapnia, miedzi i żelaza. Charakteryzuje je wspaniały, kremowy smak, który uzupełnia twoją dietę. Wspiera zdrowie serca, odpowiedni poziom cholesterolu oraz spalanie tłuszczu.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
100% masło migdałowe z 26% zawartością białka, dużą ilością zdrowych tłuszczów i błonnika - idealny element diety
100% masło migdałowe to naturalne masło orzechowe zrobione w całości z obranych migdałów, bez soli, cukru, czy oleju palmowego. To doskonałe źródło białka, węglowodanów, zdrowych tłuszczów - nienasyconych kwasów tłuszczowych, minerałów oraz witamin. W dodatku świetnie smakuje! Charakteryzuje je wspaniały, kremowy smak, który wzbogaca twoją dietę. Możesz rozsmarować je na swoich ulubionych potrawach i przekąskach oraz wzbogacać nim koktajle.
Nie wszystkie orzechy są takie same. Migdały mają niezwykły skład, gdyż nie tylko mają doskonały profil jednonasyconych kwasów tłuszczowych, ale są również doskonałym źródłem energii o wysokiej zawartości białek, witaminy E i błonnika. Masło migdałowe ma wysoką zawartość witaminy E, potasu, wapnia, żelaza, manganu, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych i mniej nasyconych kwasów tłuszczowych od masła z orzeszków ziemnych.
Z uwagi na fakt, iż masło migdałowe zawiera więcej kwasów tłuszczowych, wspiera ono zdrowie serca, odpowiedni poziom cholesterolu i spalanie tłuszczu. Doskonale sprawdza się również w walce z łaknieniem i zapotrzebowaniem na cukier na diecie. W dodatku jest doskonałe dla aktywnych, gdyż jest świetnym źródłem białka i kwasu oleinowego, który ma równie dobre działanie zdrowotne co oliwa z oliwek. Dzięki temu masło migdałowe jest ważnym wsparciem w walce z chorobami serca i ich zapobieganiu. Wegetarianie i weganie również mogą cieszyć się naszym czystym masłem migdałowym.
100% masło migdałowe i jego zalety
- czyste masło migdałowe
- nie zawiera soli
- bez cukru
- nie zawiera oleju palmowego
- wysoka zawartość protein
- zawiera zdrowe tłuszcze i nienasycone kwasy tłuszczowe
- obniża cholesterol
- wspiera i chroni serce i układ krwionośny
Dlaczego należy wybrać masło migdałowe?
Masło migdałowe obniża cholesterol
Masło migdałowe jest naturalnie bogate w błonnik i zdrowe tłuszcze, które zapewniają korzyści dla serca i naczyń krwionośnych. Zawiera dużo nienasyconych kwasów, które obniżają poziom cholesterolu we krwi i zapobiegają chorobom układu krwionośnego. Błonnik również pozytywnie reguluje poziom cholesterolu.
Obniża ciśnienie krwi
Ma pozytywny wpływ na ciśnienie krwi. Dzieje się tak, gdyż przepływ krwi w naczyniach krwionośnych pogarsza się wraz z akumulacją cholesterolu, co zwiększa ciśnienie. Niższy cholesterol obniża ciśnienie.
Nie podnosi poziomu cukru
Masło migdałowe jest smaczne, słodkie, zdrowe i nie podnosi poziomu cukru we krwi Może nawet przyczynić się do obniżenia zawartości glukozy we krwi oraz wydzielania insuliny podczas spożywania posiłków bogatych w węglowodany. Może być spożywane przez osoby z cukrzycą typu II.
Zawiera duże ilości przeciwutleniaczy.
Wolne rodniki niszczą komórki, więc ważne jest, aby przyjmować odpowiednie ilości przeciwutleniaczy, aby z nimi walczyć. Witamina E i flawonoidy należą do najważniejszych przeciwutleniaczy i można je znaleźć w dużych ilościach w maśle migdałowym. Masło migdałowe pomaga więc chronić komórki przed stresem oksydacyjnym i zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca.
Wspiera utratę wagi
Masło migdałowe ma dużą zawartość zdrowych tłuszczów i błonnika, dzięki czemu czujesz się najedzony przez dłuższy czas. Opóźnia głód i zapobiega łaknieniu słodyczy i wieczornemu podjadaniu.
Zawiera minerały i witaminy
Masło migdałowe zawdzięcza wiele ze swoich korzyści zdrowotnych wysokiej zawartości wapnia i miedzi. Te minerały odgrywają ważną rolę w komunikacji komórkowej i dbają o układ nerwowy. Wapń wspiera poprawne funkcjonowanie mięśni oraz stan i wytrzymałość kości. Miedź z kolei pozwala organizmowi na produkcje melaniny, czyli pigmentu, który chroni skórę przed słońcem.
Zawiera również magnez i witaminę E. Pomaga więc w uwalnianiu energii i syntezie kwasów tłuszczowych niezbędnych dla magazynowania energii. Witamina E zapobiega oksydacji tłuszczów we krwi. Żelazo, występujące w maśle migdałowym , wspiera transport zdrowego tlenu do krwi i bierze udział w produkcji hemoglobiny i mioglobiny, białek, które przenoszą tlen do tkanek. Podobnie do witaminy E, żelazo również chroni komórki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi poprzez aktywację enzymów w komórkach.
Składniki
100% prazone migdały
Zalecenia użycia:
Masło migdałowe doskonale sprawdza się do smarowania i gotowania. Oddzielanie się tłuszczów jest naturalne, wystarczy wymieszać przed konsumpcją.
Wskazówki odnośnie spożywania
Masło migdałowe dodaje doskonałego smaku do białka, koktajlu, serka wiejskiego, czy jogurtu i świetnie łączy się z bananem i czekoladą. To doskonały dodatek do śniadaniowej kaszki, przepyszny krem do smarowania z minimalną zawartością glutenu. Doskonała baza dań na surowo, ale i świetna przekąska w podróży, gdyż temperatura mu nie szkodzi.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2503 kJ / 698 kcal |
Tłuszcze | 52,5 g |
tłuszcze nasycone | 4,1 g |
Węglowodany | 21 g |
cukry | 4,9 g |
Błonnik | 10,9 g |
Białka | 21 g |
Sól | 0 g |
Ostrzeżenie
100% masło migdałowe - GymBeam
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
93.9 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.