Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

St.Marcus

St.Marcus

St.Markus to marka z siedzibą w UK, która specjalizuje się w nowych i śmiałych smakach Biltong, suszonej wołowiny z tradycją sięgającą ponad 30 lat. Ta tradycja odzwierciedla się także w tym, iż Marcus został nagrodzony nagrodą „Best Biltong” za smak w 2010 i 2011 roku. Marka jest dumna ze swoich wykwalifikowanych rzeźników, którzy wybierają jedynie najlepsze i najwyższej jakości mięso oraz ze swojego zespołu kreatywnego, który stale wymyśla nowe mieszanki przypraw i smaków.

 

Biltong to tradycyjne suszone mięso, którego tradycja i proces przygotowania był kultywowany przez ponad 400 lat. Został rozpoczęty przez holenderskich przodków, którzy odkryli, że namaczanie mięsa w occie i soli wydłuża jego przydatność do spożycia i zachowuje dawkę białka oraz doskonały smak. Biltong jest bardzo popularny w Południowej Afryce i bardzo podobny do wołowego „jerky” z uwagi na to, iż jest czystym, nieprzetworzonym mięsem do żucia z dodatkiem soli. Różnica polega na tym, że Biltong jest suszony, a nie wędzony (jak jerky).

 

st. marcus

 

Źródła

 

Czy jesteś zainteresowany/a produktami tej marki?

 

    Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.