Mąka lniana będzie odpowiednim składnikiem wypieków lub napojów białkowych. Jest bogata w białko, błonnik, witaminy z grupy B i magnez. Idealnie nadaje się jako źródło białka dla sportowców, wegan i osób nietolerujących glutenu.
Mąka lniana - naturalne źródło białek roślinnych o niskiej zawartości węglowodanów
Mąka lniana to beztłuszczowa mąka bogata w białko roślinne, błonnik, magnez i witaminy z grupy B. Idealnie nadaje się do wypieku pieczywa lub przygotowywania napojów białkowych. Można ją również mieszać z innymi rodzajami mąki i wykorzystać do gotowania czy pieczenia. Mąka jest doskonałym źródłem białka dla osób aktywnych, wegan, wegetarian, ale także dla osób nietolerujących glutenu ponieważ należy do produktów bezglutenowych.
Mąka lniana & jej zalety
- doskonałe źródło białka roślinnego
- niska zawartość węglowodanów
- odpowiedni dla wegan i osób nietolerujących glutenu
Składniki
100% nasiona lnu, beztłuszczowe, zmielone.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1600 kJ / 386 kcal |
Białko | 37 g |
Tłuszcze | 14.6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.8 g |
Węglowodany | 7.2 g |
w tym cukry | 1.9 g |
Błonnik | 39 g |
Sól | 0.01 g |
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu. Maksymalna zawartość glutenu wynosi 20 mg / kg. Produkt spełnia wymagania dla żywności "bezglutenowej" zgodnie z rozporządzeniem Komisji (UE) nr. 828/2014.
Mąka lniana - Wolfberry
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.