BIO Olej z awokado - Ölmühle Solling
BIO Olej z awokado jest pysznym olejem o charakterystycznym smaku i organicznej jakości. Produkowany jest z dojrzałych awokado, jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, ale także witaminy A, D i E. Nadaje się do stosowania w kuchni, a jednocześnie docenisz go podczas pielęgnacji skóry.
BIO Olej z awokado - smaczne źródło kwasów tłuszczowych i witamin A, D i E
BIO Olej z awokado jest wysokiej jakości olejem o jakości organicznej z dużą zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych. Produkowany jest z całkowicie dojrzałych awokado, które są mielone ze sterylnie zimną wodą, a następnie oddzielane. Olej ma mocny zielony kolor i zachowuje jakość surowej żywności poprzez ekstrakcję w maksymalnej temperaturze 40°C. Olej z awokado jest doskonały do smażenia mięsa, ryb lub warzyw. Poza kwasami tłuszczowymi zawiera również witaminy A, D i E. Oprócz tego, że jest stosowany w kuchni, doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry. Jeśli jesteś fanem smaku awokado, wzbogać swoją kuchnię o ten oryginalny olej.
BIO Olej z awokado i jego zalety
- jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych
- zawiera również witaminy A, D i E
- ma charakterystyczny kolor i wspaniały smak
- nadaje się również do pielęgnacji skóry
Składniki
100% BIO olej z awokado
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 3700 kJ / 900 kcal |
Tłuszcze | 100 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.7 g |
w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 64.9 g |
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 12.4 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Uwagi
Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze do 22°C. Po otwarciu, spożyć w ciągu 3 miesięcy.
BIO Olej z awokado - Ölmühle Solling
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.