BIO Mąka migdałowa - VanaVita

Ocena:
80 % of 100
80 % (3)
Producent: VanaVita

BIO Mąka migdałowa jest wytwarzana z blanszowanych migdałów najwyższej jakości BIO. Dzięki temu nadaje się do pieczenia makaroników, herbatników i innych deserów, a także do przygotowania wytrawnych wypieków. Wszystkie Twoje potrawy wzbogaci nie tylko o pyszny smak i aromat migdałów, ale także o błonnik i białko. Co więcej, ma niską zawartość cukru i jest naturalnie bezglutenowa.

Na stanie
37,90zł

BIO Mąka migdałowa - bezglutenowa, doskonała do przygotowania makaroników i innych pysznych deserów

BIO Mąka migdałowa jest bezglutenową alternatywą dla tradycyjnej mąki pszennej. Dzięki temu może być spożywana przez celiaków i inne osoby unikające glutenu. Zawiera wyłącznie zmielone blanszowane migdały. Dzięki temu jest w 100% roślinna, a więc może być stosowana w kuchni przez wegan. 

              

Nie tylko wzbogaci potrawy o pyszny migdałowy smak i aromat, ale także dostarczy im zdrowych tłuszczów i innych dobroczynnych składników odżywczych. Co więcej, mąka migdałowa może pochwalić się wysoką zawartością błonnika, który jest niezbędny do prawidłowego trawienia. Jest również źródłem białka, które jest ważne dla ochrony i wzrostu masy mięśniowej. Ponadto ma niską zawartość cukru, co z pewnością docenią wszyscy zwolennicy diet low-carb, keto i innych ograniczających spożycie węglowodanów. 

    

BIO Mąka migdałowa jest bardzo uniwersalna i można ją wykorzystać na wiele sposobów w kuchni. Wprost idealnie nadaje się do wypieku popularnych makaroników czy przygotowania marcepanu. Możesz również częściowo zastąpić nią tradycyjną mąkę, urozmaicając w ten sposób ulubione ciasteczka, naleśniki czy ciasta. Możesz ją też dodać do domowego ciasta na chleb lub innych wytrawnych wypieków.   

             

BIO Almond Flour - VanaVita

BIO Mąka migdałowa & jej zalety

  • wykonana z blanszowanych migdałów
  • wysoka zawartość błonnika
  • zawiera 21 g białka w 100 g
  • niska zawartość cukru
  • idealna do makaroników, marcepanu i mleka migdałowego
  • nadaje się do przygotowania domowych wypieków 
  • bezglutenowa
  • odpowiednia dla wegan

         

Składniki

BIO mąka z blanszowanych słodkich migdałów.       

                          

Informacje żywieniowe

Wartości odżywcze100 g*RWS
Wartość energetyczna 2494 kJ/ 596 kcal 29,7%
Tłuszcz 50 g 71,4%
   w tym nasycony 4 g 20%
Węglowodany 9 g 3,5%
   w tym cukry 4 g 4,4%
Błonnik 13 g     -
Białko 21 g 42%
Sól < 0,01 g <0,1%

 *Zalecana dzienna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)   

                      

Uwaga

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Informacja o alergenach: Alergeny zostały zaznaczone pogrubioną czcionką w sekcji składników. Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi i sezamu.

Więcej informacji
EAN 8586022216022
Wyprodukowany w EU
Główna kategoria Mąki
BIO tak
Bez glutenu tak
Bez laktozy tak
Wegetariański tak
Wegański tak
Forma artykuły spożywcze
Kategoria prawna produktu suplement diety
Etykiety produktów BIO, Wegański, RO - VANAVITA
Wysokość 27.00 cm
HS kod 21069098: --- Ostatné
Szerokość 6.50 cm
Długość 15.00 cm
Waga brutto 0.42 kg
Bez opakowania z tworzywa sztucznego nie
Bez sztucznego słodzika tak
Bez GMO tak
Ilość sztuk na palecie 700 szt.
Waga netto 0.40 kg
Dystrybutor GymBeam, s.r.o. Rastislavova 93, 04001 Slovakia
Inne kategorie Składniki do gotowania
Żywność dietetyczna
Prezenty do gotowania i pieczenia

Ostrzeżenia:

Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.

Recenzje klientów BIO Mąka migdałowa - VanaVita
Napisz własną recenzję
Teraz recenzujesz:BIO Mąka migdałowa - VanaVita
Twoja ocena
Opakowanie (g) Cena Cena promocyjna Na stanie
400 g 52,90zł 37,90zł
na stanie
Zapytania od klientów
Wpisz pytanie
Wpisz odpowiedź