Bio coconut sugar jest wspaniałą alternatywą dla cukru rafinowanego, i zawiera dodatkowo żelazo, wapń, cynk and i potas. Ma on brązowawo-żółty kolor i doskonałą rozpuszczalność, i dlatego właśnie, świetnie nadaje się do różnych posiłków i napojów.
BIO coconut sugar - zamiennik cukru rafinowanego, zawierający także wiele innych substancji odżywczych
Bio coconut sugar jest naturalnym produktem wyprodukowanym z wytłaczanych kwiatostanów palmy kokosowej. Cukier kokosowy jest wyjątkowym zamiennikiem klasycznego cukru rafinowanego, ma brązowawo -żółty kolor i wyśmienity smak. Jest źródłem szerokiego wachlarza składników odżywczych, między innymi żelaza, cynku, wapnia, potasu oraz kwasów tłuszczowych o krótkim łańcuchu. Ważny jego składnik stanowi inulina, która jest naturalnym błonnikiem i pożywieniem dla bakterii jelita grubego. Ze względu na świetną rozpuszczalność, ma on szeroki zakres zastosowań, np. można go używać do słodzenia różnych potraw i napojów.
Zalety bio coconut sugar
- doskonała rozpuszczalność
- może być stosowany zarówno do potraw jak i napojów
- Zawiera znaczną ilość minerałów, kwasów tłuszczowych i błonnika
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1574 kJ / 376 kcal |
Tłuszcze | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,04 g |
Węglowodany | 92,9 g |
w tym cukry | 92,9 g |
Białka | 1 g |
Błonnik | 0,5 g |
Potas | 372 mg |
Wilgotność | < 2 g |
Ostrzeżenie
Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym pojemniku lub w jakimś innym dobrze zamkniętym pojemniku, w chłodnym, suchym miejscu. Przechowywać z dala od bezpośredniego światła słonecznego, najlepiej w temperaturze 20 ºC - 25 ºC.
Alergeny
Bez alergenów.
BIO Cukier kokosowy - Wolfberry
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.